Partner

ECO architecten

Marco van der Wel en Roland van Deelen hebben meer dan twintig jaar ervaring in het (ver)bouwen voor particuliere opdrachtgevers en hebben in 2016 ECO architecten opgericht vanuit de overtuiging dat moderne architectuur gecombineerd kan worden met een duurzame bouw- en woonfilosofie. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van biobased of circulaire materialen en innovatieve energiesystemen.

Bedrijfsoverzicht ECO architecten

Villa met zwembad

Een unieke biobased all-electric woning aan de Lentse Plas. De woning met zwembad is vormgegeven met een maximale beleving richting het water. 

Villa met zwembad Lent

Deze biobased All-Electric woning is gelegen aan de Lentse Plas, één van de mooiste locaties van Lent. De unieke locatie biedt de kans om de woning zo vorm te geven zodat er een maximale beleving ontstaat vanuit de woning richting het water.

De woning is dan ook geheel ontworpen op de relatie met het water. Zowel uit de woonkamer als de keuken en het zwembad is een overweldigend uitzicht te ervaren. Deze uitzonderlijke ervaring combineren we met een functionele plattegrond. Een plattegrond die de architectonische ervaring koppelt met functionaliteit is datgeen waarna wij opzoek gaan voor onze opdrachtgevers.

De functionaliteit van de woning komt onder andere tot uiting in een goede combinatie van keuken en bijkeuken. Ook de slaapkamer, inloopkast en badkamer versus zwembad zijn daarvan een helder voorbeeld. Op de verdieping is de leefruimte voorzien van interne hoogte middels een vide. Deze ruimtelijke ervaring wordt gecombineerd met het uitzicht over het water wat beide kwaliteiten verrijkt.

Doordat de plattegrond van de woning in een L-vorm is uitgedacht wordt de privacy vanuit de tuin op een goede manier gewaarborgd. De woning is verder voorzien van een lift die centraal in de woning is gesitueerd. Met deze toevoeging is het een ultieme leeftijdsbestendige woning geworden.

Deze biobased woning wordt gebouwd in houtskeletbouw en afgewerkt met een gemêleerde bruine baksteen in combinatie met wit stucwerk. Het witte stucwerk zorgt voor een fraaie en heldere accentuering in de gevels waarbij de zonwering op de zuidkant niet alleen zeer functioneel is maar ook de architectuur verrijkt. De woning wordt verder uitgerust met een luchtwaterwarmtepomp in combinatie met zonnepanelen en een luchtverwarming voor verwarming en koeling van de woning.

Lent is een prachtige woning rijker met dank aan onze opdrachtgevers.

Meer lezen over
'Villa met zwembad'?

meer van deze professional

Urban Mini Homes

Urban Mini Homes stelt zichzelf tot doel, betaalbare, t...

Villa Renkum

Villa Renkum: een biobased, eigentijdse en leeftijdsbes...

Villa ECO pure I

De ECO Pure I is een moderne, uiterst duurzame en luxue...

Toon alle 4 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.