string(1) "p"

Energieneutraal bouwen

Optimaal wooncomfort met een energieneutrale woning.

Vandaag bouwen met de standaard van 2020

Het uitgangspunt voor een passief gebouwd huis is toepassing van hoogwaardige isolatie in de buitenschil. De eerste winst zit namelijk in warmte die in de winter wordt binnen gehouden en dus niet verloren gaat.

Een passiefhuis kenmerkt zich door een bijzonder lage energiebehoefte voor ruimteverwarming. Met 15 kWh/m² per jaar is dit ongeveer 80% lager dan wat een traditioneel gebouwd huis nodig heeft.

Door "massa" te creëren, dus door te bouwen met zware materialen zoals steen en beton wordt warmte/koude opgeslagen waardoor de binnen temperatuur wordt gestabiliseerd. Koel in de zomer, behagelijk warm in de winter. Voorwaarde hierbij is dat de "massa" wordt ingepakt dmv een hoogwaardige isolatieschil waarbij lekken en koudebruggen voorkomen dienen te worden.

Optimaal wooncomfort door luchtdichte schil

Een passief gebouwd huis is dus luchtdicht maar wordt anders dan een traditionele woning 24uur/dag geventileerd en voorzien van verse buitenlucht door toepassing van een hoogrendements balansventilatie systeem met warmte terugwinning waarbij tot 90% van de verwarmde afgevoerde "vuile" lucht wordt hergebruikt door het te mengen met toegevoerde buitenlucht.

Een passief gebouwd huis is dus bijzonder comfortabel, maatschappelijk verantwoord door vermindering van CO2 uitstoot, hoog wooncomfort door betere binnenluchtkwaliteit en behaagelijk zonder temperatuurverschillen.

Een passief gebouwd huis is bovendien economisch zeer verantwoord door tot 75% besparing op de energienota. Hierdoor ontstaat ruimte voor versnelde aflossing en opbouw van vermogen.

Een passief gebouwd huis is een waardevol bezit en zal met de voortdurend stijgende energieprijzen de beste investering blijken te zijn.

Meer informatie?

Bezoek de www.andermans.nl website voor verdere exclusieve beelden of bel voor een afspraak.