Foto: Verhoog-verkoopwaarde-huis

Verhoog de verkoopwaarde van je huis: 5 tips

Heb je een prachtige nieuwe woning op het oog en ga je daarom je huidige huis verkopen? Je wil natuurlijk dat je huis voor een mooie prijs weggaat.

Om ervoor te zorgen dat jouw huis een geweldige indruk maakt bij kijkers, zijn er een aantal dingen te doen. Lees in dit artikel 5 handige tips om de verkoopwaarde van je huis te verhogen.

Tip 1: Maak een controlerondje

Voordat je aan de slag gaat met allerlei projecten, is het goed om eerst een rondje in en rondom het huis te maken om te kijken wat je moet opknappen. Neem pen en papier mee en schrijf alles op wat aandacht verdient. Denk bijvoorbeeld aan een gevelrenovatie, het vastzetten van de dakgoot, maar ook aan losse plinten en scheuren in het stucwerk. Vaak zijn het dingen waar jij inmiddels aan gewend bent geraakt en die jij niet meer ziet. Schakel daarom een vriend of vriendin in om samen met jou door het huis te lopen.

Tip 2: Investeer in duurzaam

Als je je huis wil verkopen, klinkt het misschien niet logisch om nog te investeren in de woning. Toch verdien je deze investering vaak terug bij de verkoop van je huis. Duurzaam wonen wordt steeds belangrijker in Nederland en kopers zijn hier steeds meer op gefocust. Naast dat het beter is voor het milieu, bespaar je met een duurzaam huis ook op de stookkosten. Isolatie is een groot onderdeel van duurzaam wonen. Van dakisolatie tot vloerisolatie, zorg dat je huis goed geïsoleerd is. Denk ook aan goed HR++ glas en een zuinige cv-ketel.

Tip 3:  Ga voor extra ruimte

Het toevoegen van ruimte is een goede manier van het verhogen van de waarde van je huis. Dit doe je bijvoorbeeld door een dakkapel te plaatsen of voor een aanbouw te kiezen. Hoe meer vierkante meters je huis omslaat, hoe groter de waarde van je huis. Ook bij het uitbreiden van je huis geldt dat het een investering is die je terugverdiend. Door de kiezen voor een prefab variant, bespaar je op de kosten en verhoog je toch de woningwaarde.

Tip 4: Besteed aandacht aan de tuin

Een tuin is voor veel huizenkopers belangrijk en het is dan ook goed om hier aandacht aan te besteden. Zorg ervoor dat de kijkers de voordelen van je tuin zien en dat deze er zo ruimtelijk mogelijk uitziet. Haal daarom accessoires weg uit de tuin en ga voor een goede basis. Maai het gras, snoei bomen en struiken en maak je tegels schoon. Het gaat er hier niet om dat alle planten potten gevuld zijn met kleurrijke bloemen, maar om hoe ruim en neutraal je tuin is. Zo zien de kijkers goed de potentie van de tuin.

Reacties