Foto: Verhuisbedrijfdraagkracht-verhuizen

Hoe kun je zo goedkoop mogelijk verhuizen?

Als je net een nieuw huis en nieuwe meubels hebt gekocht ben je vaak al een vermogen kwijt. Logisch dat je aan de verhuizing niet zoveel geld wilt besteden.

Wij hebben een aantal tips hoe je je verhuizing het beste kunt aanpakken en daarbij ook geld kunt besparen.

Maak een planning

Het belangrijkste bij een verhuizing is het maken van een planning. Met behulp van een planning bespaar je jezelf een hoop stress en chaos. Daarnaast zorgt een planning ervoor dat je niet alles op het laatste moment gaat doen en kan er daardoor ook een stuk minder misgaan tijdens de verhuizing. Door alles naar het laatste moment uit te stellen ben je ook meer (onnodige) kosten kwijt. Probeer dit dus te voorkomen en van tevoren goed te oriënteren en te vergelijken in mogelijke kostenposten.

Vraag vrienden en familie om hulp

Door de mensen uit je netwerk om hulp te vragen bespaar je tijd en geld. Daarnaast maakt het de verhuizing ook nog een stuk gezelliger dan als je alles in je eentje doet. Zijn er mensen die een middagje vrij zijn? Vraag ze dan of ze mee willen helpen met inpakken. Of ken je iemand die een busje heeft? Vraag deze persoon dan of je met dat busje je spullen kan vervoeren. Vaak vinden zij het helemaal niet erg om te helpen en het maakt het voor jou allemaal een stuk gemakkelijker.

Doe afstand van je oude spullen

Vaak zijn er erg veel spullen in je huis waar je geen gebruik meer van maakt. Als je gaat verhuizen zal je deze onbewust toch inpakken en gewoon meenemen naar je nieuwe woning. Daarom is het erg belangrijk om bij een verhuizing na te gaan wat je echt wilt houden en wat niet. Want als je minder spullen hebt om mee te nemen bespaar je tijd én geld.

Schakel een verhuisbedrijf in

Een verhuisbedrijf kan de ideale oplossing voor je zijn, vooral als je niet zoveel tijd hebt voor je verhuizing. Een verhuisbedrijf kan je helpen bij het inpakken, vervoeren en uitpakken van al je spullen. Als je van plan bent om dit uit te besteden is het belangrijk dat je van tevoren begint met het vergelijken van offertes, zodat je in zee kunt gaan met het een goedkoop verhuisbedrijf.

Reacties