Foto: verhuisbedrijf-verhuizen-1

Als starter op zoek naar een verhuisbedrijf

Als student voor het eerst op jezelf wonen? Net getrouwd en voor het eerst samenwonen of als starter nieuw op de woningmarkt?

In dit artikel vertellen we je meer over wat een verhuisbedrijf voor jou kan betekenen en geven wij een antwoord op onder andere de volgende vragen:
- Wat kan een verhuisbedrijf voor jou betekenen?
- Wat zijn de gemiddelde kosten voor een verhuizing?
- Wat zijn populaire plekken om naar toe te verhuizen binnen Nederland?

Diensten van een verhuisbedrijf

Verhuisbedrijven kunnen verschillende diensten aanbieden, maar wat is relevant voor starters op de woningmarkt? In de meeste gevallen gaat het om een gewone particuliere verhuizing. Een verhuisbedrijf kan dan verschillende diensten voor je uit handen nemen. Ook kan een goede verhuisservice je een hoop stress en zorgen uit handen nemen, je bent immers nooit eerder verhuisd.
Een verhuisbedrijf kan alles van A tot Z voor je regelen, maar kan ook een paar specifieke diensten laten uitvoeren, zoals het enkel het verhuizen van grotere artikelen, of het rijden van de verhuiswagen. Je kunt het zo gek maken als jezelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om alles zelf in te pakken, in de verhuiswagen te plaatsen en op de nieuwe locatie alles weer zelf uit te ruimen en uit te pakken.

Kijk goed naar wat je zelf kunt doen en natuurlijk ook wil doen en ga dan op zoek naar een verhuisbedrijf die bij jouw wensen aansluit. Kijk ook naar wat realistisch is, veel bedrijven beloven van alles, maar dit moet ook wel waar gemaakt kunnen worden. Blijf ook voor jezelf realistisch, je wensen moeten wel haalbaar zijn. Als je dus van tevoren al weet dat iets niet mogelijk is, ga je er dan niet blind op staren. Ditzelfde geldt voor de kosten! Een verhuisbedrijf die bijna niks rekent, werkt misschien met nacalculatie. Zoek dit van te voren goed uit zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je de rekening thuis krijgt.
Verhuisbedrijven kunnen ook jouw verhuizing naar het buitenland uitvoeren. Dit is een wat lastiger proces omdat er veel papierwerk bij komt kijken. Belastingdienst, RDW, verzekeringen en wellicht ook visums bijvoorbeeld als je naar Amerika gaat verhuizen. Zorg er vooraf voor dat je weet welke documenten in orde moeten zijn voor je kunt verhuizen naar het buitenland. Wanneer alle documenten op orde zijn, kun je het transport gaan regelen en een goede planning maken voor je verhuizing. Een goede voorbereiding voorkomt onduidelijkheden, fouten en achteraf slechte ervaringen met verhuizen.

Gemiddelde kosten van een verhuizing

Er zijn verschillende soorten verhuizingen, je kunt verhuizen naar een flat of appartement, verhuizen naar een twee-onder-een-kap woning of naar een vrijstaande woning, villa of penthouse. De tarieven voor de verschillende verhuizingen variëren. Dit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid inboedel. Je kunt er vrij snel achter komen wat jouw verhuizing ongeveer gaat kosten door een m3-calculator in te vullen, daarbij komen dan nog de volgende kosten:
- Voorrijkosten voor de verhuizers met verhuiswagen
- Kosten voor de verhuiswagen
- Kosten voor extra verhuizers
- Extra toeslag voor verhuizen in het weekend, de avonduren of tijden de feestdagen

Uiteraard kan je op basis van deze gegevens besparen op je verhuizing. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen een verhuiswagen te laten voorrijden, of juist de verhuistijd te verkorten door wat extra verhuizers in te huren. Daarnaast scheelt het ook een hoop tijd en geld als je alle grote meubels zelf demonteert en inpakt.
Wanneer je met spoed moet verhuizen of in een weekend, liggen de tarieven vaak gemiddeld 30% hoger, dus bedenk je altijd wat de best mogelijke optie is om te kunnen besparen op je verhuiskosten.

Populaire verhuisplaatsen

Uit cijfers blijkt dat Amsterdam de meest aantrekkelijke stad is om te wonen. Na Amsterdam komt Utrecht, Amstelveen, Haarlem en ‘s-Hertogenbosch. De minst aantrekkelijke plaatsen is Emmen, daarna volgt Sittard-Geleen, Spijkenisse, Heerlen en Venlo. Het blijkt ook dat veel jonge mensen naar de steden trekken, maar wanneer er kinderen komen, ze vaak liever verhuizen naar wat rustigere dorpen aan de rand van de steden.

Tips bij verhuizen

Om te beginnen is het erg belangrijk om op tijd te beginnen met het inpakken van je inboedel. Om een enkele verhuistips te behandelen kan, dit de stress verminderen die je mogelijk kan krijgen. Daarnaast is het belangrijk om alvast een kijkje te nemen in het nieuwe huis. Zo kan je een indeling maken van de kamers, en de verschillende verhuisdozen nummeren of labelen, zodat ze gelijk op de goede plek worden gezet tijdens het verhuizen. Dit scheelt een hoop zoekwerk na de verhuizing. Het is daarnaast erg belangrijk om je adres tijdig door te geven bij de gemeente en andere instanties. Bepaal van tevoren het moment dat je wilt verhuizen, zo heb je een bepaalde deadline waar je naar toe kunt werken. Zorg ervoor dat je genoeg verhuisdozen in huis hebt en beschermingsmateriaal, dan kun je snel beginnen met de voorbereiding voor jouw verhuizing. Bescherm je spullen goed, want het zou zonde zijn als je spullen kapot weer uit de dozen komen op de nieuwe locatie.

Reacties