Profielfoto van DeZaden.nl
DeZaden.nl
Postbus 95, 8440 AB HEERENVEEN
maandag
08:30 - 16:30
dinsdag
08:30 - 16:30
woensdag
08:30 - 16:30
donderdag
08:30 - 16:30
vrijdag
08:30 - 16:30
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

12X ORIGINELE KAMERPLANTEN DIE JE ZELF KUNT OPKWEKEN

Creëer je eigen "Urban Jungle"

Waarom Kamerplanten?
Planten zijn niet alleen een mooie, maar ook een heel gezonde toevoeging voor je huis. Veel planten zuiveren de lucht of hebben een rustgevende werking. Creëer je eigen "Urban Jungle" met allerlei verschillende planten. Een beetje groen in huis, brengt dus veel voordelen.

 

Zelf kamerplanten opkweken
Je kunt in het tuincentrum op zoek gaan naar leuke en originele kamerplanten. Je hoeft ze dan enkel in een mooie pot te zetten en het werk is gedaan. Maar wie de uitdaging aandurft, kan ze ook zelf opkweken. Hoe je dit precies doet, verschilt per plant. We geven je graag wat inspiratie. Alle kamerplanten in onderstaand lijstje kun je zelf opkweken.

Klik onder op de naam van jouw favoriete kamerplant voor meer informatie of om te bestellen

of Bekijk ons volledig assortiment Buzzy House Plants

12 originele kamerplanten die je zelf kunt opkweken
1. Aloë - Mengsel
Deze mix van tropische vetplanten/ succulenten bestaat uit diverse Aloë soorten. De bekendste is de Aloe Vera want deze soort wordt veel gebruikt in o.a. zonnebrand en cosmetica, vanwege de heilzame werking van het sap.

Alle Aloë soorten hebben dezelfde heilzame eigenschappen maar zijn minder bekend. Maar zeker niet minder decoratief! Daarnaast gemakkelijk te onderhouden. Vetplanten kan je prima alleen thuis laten tijdens een vakantie bijvoorbeeld. Bestel hier

2. Asparagus, Sierasperge
De Sierasperge of Pluimasperge is een snelgroeiende subtropische klimplant. De bladeren lijken een beetje op zachte dennentakjes. Het is een robuuste en sierlijke plant met decoratieve takken, deze takken zijn zeer geschikt als bladvulling in snijbloemboeketten. Binnen een paar maanden is het zaad al uitgegroeid tot een klein plantje. De snelle groei maakt dat dit plantje gemakkelijk en leuk is om zelf op te kweken. Bestel hier.

3. Cactus Mengsel
De cactus is er in vele soorten en maten en is over het algemeen een heel gemakkelijke plant. Cactussen kunnen goed tegen warmte en hebben weinig water nodig. Dat maakt deze planten zeer onderhoudsvriendelijk. Geef niet te vaak water, maar eens per paar weken een plens. Deze, vaak stekelige, plant heeft wel behoefte aan flink wat licht. Zet hem daarom op een warme en lichte plek. Bestel hier.

4. Californische Palm
Krijg je ook altijd zo’n heerlijk tropisch vakantiegevoel als je een palm ziet? Haal dan deze tropische palm in huis en geniet altijd van dit gevoel. De Californische palm kan toch aardig groot worden. Met de juiste verzorging kan de plant wel 2 meter hoog worden. Hoe je dit bereikt? Regelmatig water geven en op tijd verpotten, zodat de plant de ruimte krijgt om te groeien. Bestel hier.

5. Chamaedorea, Mexicaanse Dwergpalm, Bergpalm
De mexicaanse dwergpalm is een gewaarde kamerplant die je redelijk eenvoudig zelf uit zaden kan opkweken. Chamaedorea is een palm uit Mexico die klein blijft. 'Chamai' betekend op de grond en Dorea betekent geschenk. Chamaedorea palmen komen uit de familie Arecaceae of Palmea. Net als veel kamerplanten wil ook deze plant niet droog staan maar te nat is zeker ook niet goed. Zo nu en dan besproeien met een plantenspuit is aan te bevelen en goed tegen spint. Bestel hier.

6. Coffea Arabica, Koffieplant
Koffiebonen van je eigen gekweekte koffieplant, hoe leuk is dat! Alleen een beetje geduld is wel nodig

De koffieplant kan pas na enkele jaren in de woonkamer gaan bloeien, de witte bloemetjes worden eerst groene en steeds donkere roder wordende koffiebesjes, ze zijn rijp om geoogst te worden als ze paars van kleur zijn. Voordat hier koffie van gezet kan worden moeten de bonen natuurlijk eerst nog wel gebrand en geroosterd worden. Bestel hier.

7. Coleus, Siernetel Rainbow mix
Siernetel (Coleus) heeft bladeren in allerlei kleuren. Het is een gemakkelijke plant om te kweken. Krijgt hij veel licht, dan zal hij snel groeien en hij is ook nog eens gemakkelijk te stekken. Als je deze kamerplant goed verzorgt, kan hij wel tientallen jaren oud worden. Bestel hier.

8. Cuphea, Luciferplantje
Deze fleurige plant is een bolgewasje, dat het goed doet op een lichte plek zonder direct zonlicht. Hij geeft mooie bloemen in de kleuren wit, rood of roze en bloeit heel uitbundig. Bestel hier.

9. Eucalypthus, Lemon Bush
De Eucalypthus plant voor binnen, de citroengeur zorgt er voor dat vliegen op afstand blijven. Deze snelgroeiende plant is gemakkelijk op te kweken, waar je al snel veel plezier van zal hebben. Bestel hier.

10. Mimosa Pudica/ Kruidje-roer-mij-niet
Deze plant heeft een heel bijzondere eigenschap. Wanneer je hem aanraakt, vouwen de blaadjes zich samen en gaan ze hangen. Vandaar de naam. Laat hem even met rust en de blaadjes ontvouwen zich weer. Bestel hier.

11. Philodendron Selluom
Deze tropische plant krijgt prachtige grote bladeren en is gemakkelijk in onderhoud. Ze geven de voorkeur aan een hoge luchtvochtigheid het liefst op een tochtvrij plekje met alleen indirect zonlicht. Het is belangrijk dat hun bladeren in de drogere maanden vaak worden verneveld. Bestel hier.

12. Sierpeper, Dwarf mixed
Deze prachtige plant maakt kleurige pepertjes aan die niet bijzonder lekker zijn en daarom niet geschikt om te eten. Wel zijn ze super decoratief dankzij de vrolijke kleurtjes. De pepertjes veranderen naarmate ze rijper worden steeds van kleur. In de zomer doet deze plant het ook goed als patio plant buiten. Bestel hier.

Bekijk hier meer blogs van DeZaden

Bekijk hier de producten van DeZaden