Welke zonnepanelen: koopgids voor de beste zonnepanelen!

Bijzonder veel mensen maken vandaag de dag de keuze om hun woning duurzamer te maken. Er wordt dan onder meer gekozen wordt om zonnepanelen te kopen.

Guido van Loon 19 November 2021

Het laten plaatsen van zonnepanelen is eigenlijk een zeer eenvoudige manier om niet alleen je woning duurzamer te maken, maar bovendien ook geld te besparen. De stroomprijs is de voorbije jaren reeds aanzienlijk gestegen en geen enkele indicator geeft aan dat hier de komende tijd verandering in zal komen. Overweeg jij ook een investering in zonnepanelen? Dan is het zeker de moeite waard om even de informatie door te nemen die je terug kan vinden hier op deze pagina!

Tip: wil jij graag nog meer te weten komen over het kopen van zonnepanelen? Ontdek dan meer informatie over zonnepanelen op Zonnepanelen.net!

De prijs-kwaliteitverhouding van zonnepanelen is sterk verbeterd

Toen de eerste zonnepanelen op de markt werden gelanceerd konden we vaststellen dat deze lang niet voor iedereen even toegankelijk waren. Er kan dan ook worden gesteld dat heel wat mensen de investering die was vereist voor deze duurzame vorm van energie-opwekken niet zagen zitten. Ondertussen is daar gelukkig verandering in gekomen. Niet alleen zijn zonnepanelen voordeliger geworden, daarnaast de kwaliteit verbeterd en beschikken zonnepanelen tegenwoordig ook over een merkelijk langere levensduur. Hierdoor zijn ze alleen maar nog aantrekkelijker geworden.

Waar rekening mee houden bij zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen kopen lijkt op het eerste zicht een koud kunstje te zijn. De praktijk leert ons echter al snel iets helemaal anders. Voor heel wat mensen geldt dan ook dat ze bij het kopen van bepaalde systemen geen rekening houden met een aantal zeer belangrijke aandachtspunten. Waar je nu bij zonnepanelen kopen allemaal aandacht aan moet schenken maakt de onderstaande lijst duidelijk.

1. Is de opbrengst aan kWh voldoende voor je huishouden of niet?
2. Over welk dak beschik je en wat zijn daar de beste zonnepanelen voor?
3. Hoelang garandeert de fabrikant van de zonnepanelen een optimaal rendement?
4. Beschikken de zonnepanelen die je gaat kopen over één of meerdere certificaten?
5. Welke fabrieksgarantie wordt er precies aangeboden op de zonnepanelen?
6. Ga je zelf de installatie voor je rekening nemen of ga je dit uitbesteden
7. Op welke termijn kan je de investering terug hebben verdiend?

Er zijn dus duidelijk best wat verschillende factoren waar je bij het kopen van zonnepanelen aandacht aan zal willen schenken. Doe je dit niet? Dan loop je het risico om uiteindelijk met een systeem geconfronteerd te worden die niet aan de vooropgestelde verwachtingen zal voldoen.

Welke merken van zonnepanelen zijn het overwegen waard?

Door de jaren heen zijn er op de markt ook tal van verschillende merken van zonnepanelen verschenen waar je een keuze tussen kan maken. Voor verschillende van deze merken geldt dat ze je een uitstekende kwaliteit kunnen aanbieden. Enkele van de bekendste en tevens waarschijnlijk ook beste namen om een keuze uit te maken zijn de volgende:

- Conergy;
- Solar Frontier;
- AEG;
- Boviet;
- QCells;
- Solarwatt;

Natuurlijk zijn er nog heel wat meer andere merken van zonnepanelen op de markt terug te vinden, maar in het merendeel van de gevallen kiezen mensen toch voor het kopen van één van de opties van deze merken.

 

Reacties