Foto: Zonnepanelen--zo-kun-je-ze-betalen

Waarom zonnepanelen gebruiken?

De zon is er altijd en schijnt neer op de aarde. Veel mensen weten niet dat zonne-energie eenvoudig het huidige energieprobleem op aarde kan oplossen.

Guido van Loon

De zon levert meer energie op dan we op dit moment aan het gebruiken zijn. Er valt dus veel uit zonne-energie te halen en je kunt dit doen door zonnepanelen aan te schaffen. Enkele jaren geleden waren zonnepanelen nog niet aanwezig in het straatbeeld van Nederland, echter is dat nu helemaal anders. Er zijn veel huishoudens en bedrijven die overgestapt zijn op zonnen energie. Ondanks dat je zonnepanelen steeds vaker tegenkomt in Nederland weten veel mensen nog niet wat de voordelen zijn. Er zitten namelijk veel voordelen verbonden aan het gebruik van zonnepanelen. Wat zijn deze voordelen precies? En wat zijn de beste zonnepanelen van 2022? In deze blog gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Voordelen van zonnepanelen

Je wilt vast en zeker de voordelen van zonnepanelen leren kennen. Door zonnepanelen kun je je eigen elektriciteit opwekken. Dit betekent dat je niet meer afhankelijk bent van een energieleverancier. In de zomer kan het zijn dat je je eigen huishouden 100% van eigen opgewekte energie kan voorzien. Je bespaart met 10 zonnepanelen ongeveer 500 euro per jaar op je energierekening. Dit betekent dat je na ongeveer 5 tot 6 jaar de investering van zonnepanelen kan terug verdienen. Na de terugverdienperiode wekken de zonnepanelen alleen maar pure winst. De zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 30 jaar en dat betekent dat het een slimme investering is. De energie die opgewekt wordt door zonnepanelen is schone energie. Bij het opwekken komt namelijk geen CO2 vrij en zo kunnen we het broeikaseffect tegengaan. Voor de meeste mensen is dit de grootste drijfveer voor het aanschaffen van zonnepanelen, maar welke zonnepanelen schaf je aan? Je kunt hieronder meer lezen over de beste zonnepanelen van 2022.

Beste zonnepanelen in 2022

Veel mensen kijken bij verschillende zonnepanelen naar het land van productie, echter is het juist belangrijk om naar het merk te kijken. Bieden ze een hoge kwaliteit en kun je een lange garantieperiode verwachten? JA Solar is een beursgenoteerde tier 1 fabrikant en heeft één van de financieel gezondste zonnepanelen op de markt. Je krijgt uitstekende garantievoorwaarden en een perfect rendement bij de aanschaf van JA Solar panelen. SunPower is een fabrikant met een van de beste zonnepanelen in 2022. Ze hebben de beste garantievoorwaarden van 25 jaar en een levensduur van ongeveer 40 jaar. Dit betekent dat het rendement ook hoog is en deze bedraagt maar liefst 22.5%. Canadian Solar is ook een goede fabrikant en heeft een zeer hoog rendement. Zelfs bij lage instraling van de zon hebben de zonnepanelen van Canadian Solar een hoog rendement. Met 13000 medewerkers behoren ze tot de grootste fabrikanten ter wereld. Kijk bij het zoeken van een zonnepanelen aanbieder goed naar deze topmerken. Je zorgt met tier 1 zonnepanelen voor een hoog rendement en voor een hoge korting op je energierekening.

Reacties