Welk ventilatiesysteem past bij jouw behoeften?

Kies je voor mechanische ventilatie of kies je voor voor balansventilatie?

Bij het bouwen, verbouwen of renoveren van je huis is de keuze tussen mechanische ventilatie en balansventilatie van groot belang, hoewel het misschien niet direct in je opkomt.

Mechanische ventilatie, ook wel bekend als ventilatiesysteem C, biedt een continue luchtverversing en vormt daarmee de basis voor een gezond en optimaal binnenklimaat. Een mechanische ventilatiebox verwijdert vervuilde lucht uit de woning en trekt verse lucht binnen via roosters in ramen of boven deuren. Met vraaggestuurde ventilatie wordt automatisch geventileerd op basis van het CO2-gehalte en/of de luchtvochtigheid, wat extra comfort oplevert.

Balansventilatie, daarentegen, werkt met een centraal warmteterugwinsysteem (wtw), dat vanuit één punt in huis de hele woning ventileert. Dit systeem zorgt ervoor dat er overal voldoende verse lucht is, terwijl het tegelijkertijd de warmte of koude die al in huis aanwezig is, hergebruikt. Dit draagt bij aan energiebesparing en verhoogt de efficiëntie van je ventilatiesysteem.

Meer informatie
Voor meer informatie bezoek ook eens onze website en/of volg ons op Facebook.