Renovation Ready met Zehnder

Renoveer iedere zone in huis comfortabel met duurzame ventilatie

Duurzaam verbouwen of renoveren? Het levert je veel op! 
Door te verbouwen of renoveren maak je je huis mooier, energiezuiniger én gezonder. Het is een duurzame investering voor meer woonplezier. Ook verhoog je de verkoopwaarde. Een absolute win-win situatie. Aan de slag met jouw duurzame renovatie? Met Zehnder ben jij in een handomdraai Renovation Ready.

Energiezuinig (ver)bouwen
Door de opwarming van de aarde verandert het klimaat wereldwijd. Aan de ene kant valt er meer en vaker neerslag waardoor onze straten vollopen en rivieren overstromen. Aan de andere kant zijn er steeds meer extreem warme dagen en hebben we last van droogte. Dat is niet goed en moet anders. Via het klimaatakkoord van Parijs hebben ruim 200 landen afspraken gemaakt om klimaatverandering aan te pakken. Ook Nederland. Zo is bepaald dat we de uitstoot van broeikasgassen moeten terugdringen. De maatregel ‘energiezuinig (ver)bouwen’ is daar een onderdeel van.

Alle woningen in 2050 aardgasvrij
Alle woningen van het aardgas af in 2050; daar gaat Nederland voor. Vanaf dan koken en verwarmen we onze huizen met schonere energie, zoals zon- en windenergie. Rutger Naber, adviseur Zehnder Group Nederland, vertelt in deze video hoe Zehnder je nu al helpt met aardgasvrije oplossingen voor de lange termijn. Dus geen ‘spijt oplossingen’ waarbij je over 5 of 10 jaar opnieuw aanpassingen moet doen aan je woning.

Isoleren = ventileren
Het isoleren van je huis bespaart energie. Maar wist je dat ventilatie enorm belangrijk is als je gaat isoleren? Als je je huis isoleert, wordt het luchtdichter en kan er minder frisse lucht binnenkomen. Als je niet ventileert, blijven vocht en vervuilende stoffen in de lucht hangen. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën. Door te ventileren wordt de lucht ververst en worden vocht en vervuilende stoffen afgevoerd. Dat is goed voor de luchtkwaliteit in huis en verkleint het risico op gezondheidsproblemen. Zorg dus voor voldoende ventilatie als je je huis isoleert, bijvoorbeeld met ventilatieroosters, een mechanisch ventilatiesysteem of via balansventilatie. Ontdek de ventilatie-oplossingen voor een gezond (t)huis met Zehnder. 

Maak de juiste renovatie stappen
Als je je huis gaat verbouwen of renoveren om het duurzamer te maken, dan zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Zehnder kan je helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in je huis en het besparen van energie. Je kunt kiezen voor verschillende niveaus van ventilatie en verwarming, afhankelijk van je budget en wensen.

Wil je ook andere dingen aanpassen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Zehnder helpt je de juiste stappen te zetten. Zo verbouw of renoveer jij iedere zone in huis comfortabel met duurzame ventilatie en verwarming. Aan de slag met de juiste stappen? Bekijk ze hier.

Duurzaam verwarmen
Duurzaam ventileren betekent ook duurzaam verwarmen.  Voor het volledig elektrisch verwarmen van je verbouwde of gerenoveerde huis maak je gebruik van een warmtepomp voor warm water en vloerverwarming voor aangename warmte op de begane grond. In combinatie met een Zehnder plug-in radiator in de slaap- en badkamer, zijn álle ruimten in huis snel en comfortabel warm te krijgen. En omdat de zonnepanelen worden gebruikt voor energieopwekking, is elektrisch verwarmen ook nog eens een hele duurzame oplossing. 

Nieuwsgierig naar jouw perfecte radiator om duurzaam te verwarmen? Vul dan de vermogenscalculator in om de benodigde warmteafgifte te berekenen en je bijpassende radiator te selecteren.