Warmteverlies via de spouwmuur

De meest voorkomende constructie bij woningen en gebouwen bestaat uit twee van elkaar gescheiden muren met daartussen een lege ruimte.

Dit noemen we een spouwmuur. Het grootste nadeel van deze bouwwijze is dat er veel warmte verloren gaat, een luchtspouw isoleert namelijk nauwelijks. De lucht in een spouw staat nooit “stil”, er is altijd luchtstroming waardoor warmte wordt afgegeven en dit zorgt voor een onbehaagelijk gevoel van tocht en koude straling. Deze warmtestraling gaat dwars door de luchtlaag in de spouw heen en vormt ongeveer 80% van de totale warmte-overdracht.

Door het vullen van de spouwmuur stijgt de oppervlakte-
temperatuur van de binnenspouwblad en neemt dit onbehaaglijk gevoel van tocht en koude straling af. Door het wegnemen van koude plekken, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.

Echt vakwerk met speciale apparatuur

Het vullen van de spouwmuur is echt vakwerk. Het isolatie-materiaal wordt met speciale apparatuur in de holle spouwruimte aangebracht. Dit gebeurt via de buitengevel. In de voegen, tussen de stenen in, worden gaten geboord om het isolatiemateriaal in te spuiten. Na afloop worden deze weer netjes gedicht met cement.

Alle werkzaamheden gebeuren van buitenaf, doeltreffend en vrijwel zonder enige vorm van overlast voor u als bewoner.

 

Voor meer informatie bezoek u op onze website