Uitbreiding E-HP-range biedt veelzijdige, efficiëntere en stillere warmtepompen

Tijdens de VSK presenteert Remeha een forse uitbreiding van haar E-HP warmtepompserie.

17 Mei 2022

Dit geldt zowel voor de E-HP AW, de hoogwaardige lucht/water-warmtepomp, als ook voor de grondgebonden E-HP BW/WW. De beide warmtepomptypes zijn zeer geschikt voor de utiliteit en kunnen zowel in nieuwbouw als in bestaande situaties of bij renovaties een voorname rol vervullen. Door toepassing van invertertechnologie zijn de efficiency en het bereik van een aantal toestellen flink toegenomen en veroorzaken ze minder geluid.

De E-HP AW is al geruime tijd dé hoogwaardige lucht/water-warmtepomp voor renovatie en nieuwbouw in de utiliteit. Met de uitbreiding van deze range heeft de installateur de keuze uit een aanbod met meer verschillende warmtepompen. Allereerst de Remeha E-HP 31i. Deze invertergestuurde lucht/water-warmtepomp past traploos zijn vermogen aan op de verwarmingsvraag. Hierdoor is hij het hele jaar door superefficient en fluisterstil. Doordat de E-HP 31i een inverter heeft, kan de installateur het verwarmingssysteem met kleinere buffers uitrusten, wat de kosten van de totale installatie drukt.

Hoge watertemperaturen

Ook is er meer keuze in het assortiment grotere lucht/water-warmtepompen. Zo krijgt de vertrouwde 168kW E-HP AW nu een Ace-versie. Door deze update functioneert het toestel bij dit vermogen nu ook tot een buitentemperatuur van -20oC en levert deze warmtepomp bijna het hele jaar door 65oC water.
Voor toepassingen waarbij nog hogere watertemperaturen nodig zijn, introduceert Remeha de E-HP AW 86 HT Plus en de E-HP AW 172 HT Plus. Met watertemperaturen tot 75oC (!) kunnen deze toestellen nu ook hoge temperatuur verwarmingssystemen beter bedienen. Deze nieuwe warmtepompen zijn geoptimaliseerd voor hybride toepassingen. De E-HP 86HT plus heeft een vermogen van 86kW en de E-HP AW 172 HT Plus biedt 172kW.

Stil en zeer efficiënt

Belangrijk kenmerk van de uitgebreide serie E-HP AW is de zeer hoge efficiency en de lage geluidproductie. Naast stil en buitengewoon energiezuinig, zijn het ook slimme toestellen, uitgerust met intelligente regelingen. Bovendien zijn al deze warmtepompen in cascade-opstelling te plaatsen, zodat de installateur nog veel meer vermogensopties kan aanbieden.

Nieuwe grondgebonden toestellen

Remeha breidt dit jaar ook het aanbod grondgebonden warmtepompen voor de utiliteit fors uit. De range E-HP WW/BW begint straks bij 11kW en loopt op tot 300kW. Daarmee levert de Apeldoornse fabrikant voor elke vermogensvraag een passende warmtepomp of een combinatie van toestellen in cascade. Tot 30kW zijn de grondgebonden warmtepompen invertergestuurd, waardoor ze het hele jaar rond bijzonder efficiënt en stil zijn. De warmtepompen met de grotere vermogens schakelen van 0-50-100%, zodat zij in dat bereik altijd een zo efficiënt mogelijke verwarmingsprestatie leveren.

Alle E-HP WW/BW warmtepompen kunnen optioneel passief en actief koelen. Deze grondgebonden toestellen zijn daarmee erg geschikt voor moderne nieuwbouw. Maar ze kunnen zeer zeker ook worden gebruikt voor de vervanging van bestaande grondgebonden warmtepompen, of in renovatieprojecten waar men een grondgebonden warmtepomp wil toepassen.

Meer informatie: www.remeha.nl

Reacties