Duurzaam hybride verwarmen tot -7.2 graden Celsius!

De hybride warmtepomp, die ook bij temperaturen ver onder nul in warmtepompmodus blijft doorwerken.

De ATAG Energion M hybride warmtepomp behoort tot één van de zuinigste hybride warmtepompen, die nu beschikbaar zijn. Hij blijft namelijk doorwerken tot -7.2 graden Celsius. Pas bij deze temperatuur schakelt de CV-ketel in. De warmtepomp neemt het al snel weer over wanneer de temperatuur gestegen is tot -/-6 graden Celsius.

Dit blijkt uit de test van de Consumentenbond van een aantal hybride warmtepompen, waar bij de ATAG Energion Hybrid de focus vooral ligt op het brede werkingsgebied, d.w.z. het gebied waarbij de CV-ketel niet bijschakelt. Pas bij -/-7.2 graden Celsius schakelt de CV in en de warmtepomp neemt het al weer snel over wanneer de temperatuur de -/-6 graden Celsius heeft bereikt. Dit maakt het toestel tot één van de zuinigste hybride warmtepompen, die nu beschikbaar zijn.

Aandeel duurzaam verwarmen

Op jaarbasis zorgt de warmtepomp, afhankelijk van de type woning, voor 74-87% van het verwarmen van de woning. De rest wordt door de CV-ketel geleverd. Met het gemeten rendement levert dat flinke besparingen.

Iets voor jou?

Meer weten? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan. Deze wordt naar een ATAG SelectDealer gestuurd, die een passend voorstel maakt om je woning met of zonder aardgas te gaan verwarmen.

Meer informatie over de ATAG Energion Hybrid warmtepomp? Neem dan hier een kijkje.