Foto: warm_water

Warm water zonder gas? Zó kies je jouw ideale oplossing

Wonen zonder aardgas is beter voor mens, milieu, maatschappij en in veel gevallen ook voor je portemonnee.

Ninon 23 November 2023

We zijn er allemaal van doordrongen dat we anders naar de wereld moeten gaan kijken. Gebruik van fossiele brandstoffen verminderen en zorgen dat we onze energie duurzaam gaan opwekken zijn daar belangrijke speerpunten in. Eén van de aandachtspunten daarbij is het feit dat we aardgasvrij moeten gaan wonen. Wonen zonder aardgas is beter voor mens, milieu, maatschappij en in veel gevallen ook voor je portemonnee. Bovendien is het vanaf 2050 zelfs verplicht. Dan moeten immers alle woningen in Nederland aardgasvrij zijn. Wonen zonder aardgas betekent echter ook gebruik gaan maken van warm water zonder gas. Voor veel mensen zijn gasloze oplossingen voor warm water echter nog een behoorlijke ver-van-hun-bed-show. Behoor jij tot die groep? Lees dan onze tips!

1. Laat je persoonlijk adviseren

Van warmtepompboiler tot elektrische doorstroomverwarmer en van zonneboiler tot elektrische boiler. Er zijn allerlei verschillende oplossingen voor warm water zonder gas. Welke oplossing bij jou en jouw woonsituatie past, is afhankelijk van een breed scala aan factoren: hoe woon je? Wat zijn je behoeften op het gebied van warmwatervoorzieningen, wat is er technisch mogelijk en wat zijn je wensen? Op basis van deze en andere vragen kunnen onafhankelijke specialisten je adviseren over de beste oplossing voor warm water zonder gas in jouw situatie. Enirgy B.V. uit Schijndel (Meierijstad, Noord-Brabant) is één van de partijen die je graag bijstaan met zo’n onafhankelijk advies. Op basis van een persoonlijk gesprek ontvang je van hen altijd een advies op maat.


2. Kies slim

Als je weet welke oplossingen passen bij je woonsituatie en wensen, kun je een keuze maken. Kies daarbij slim: zo kunnen apparaten die duurder zijn in aanschaf bijvoorbeeld significant meer rendement opleveren, waardoor je het verschil in aankoopbedrag zo terugverdiend hebt. Een slimme keuze is dus een keuze die rekening houdt met je woonsituatie en wensen, maar zéker ook met je portemonnee! Ook hierin kan een onafhankelijke partij je een persoonlijk advies geven.


3. Bekijk of je subsidie kunt krijgen

Het klinkt als een open deur en toch wordt het nogal eens vergeten: bekijk of er subsidiemogelijkheden zijn voor de aanschaf van je elektrische warmwater-oplossingen. De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE-subsidie) voorziet in verschillende financiële tegemoetkomingen bij de aankoop van oplossingen voor warm water zonder gas. Laat je ook hierin goed adviseren door een onafhankelijke partij zoals het hierboven genoemde Enirgy. Zij kennen alle ins en outs van duurzame subsidies en adviseren je hierover graag!

Wij hopen je met deze drie tips een eindje op weg te hebben geholpen bij het slim kiezen voor elektrische warmwateroplossingen. Meer leren of deze oplossingen zelf zien en ervaren kan (onder andere) in de showroom van Enirgy in Schijndel (Noord-Brabant). Maak een afspraak via de website!

Reacties