Zo voorkom je problemen met ongedierte in je eigen woning!

Je eigen woning moet een plek zijn waar je je volledig op je gemak kunt voelen. Je wilt je in je eigen woning dan ook geen zorgen te maken om ongedierte.

Guido van Loon 15 September 2021

Toch komt er in Nederland meer ongedierte voor dan je zou denken. Er hangt een beetje een taboe omheen, maar onderaan de streep weet het ongedierte gemakkelijk onze woningen binnen te glippen. Je kunt hier in de meeste gevallen ook gewoon niets aan doen! Toch zijn er wel manieren om de kans op ongedierte in jouw woning te minimaliseren. In deze blog geven we je dan ook enkele tips en voorbeelden van deze manieren.

Horren

Frisse lucht in de woning is heerlijk. Toch zorgt frisse lucht ook voor veel potentieel ongedierte in de woning. Het ongedierte komt gemakkelijk de woning binnen via het open raam of de open deur. Probeer daarom voor alle ramen en deuren die je regelmatig open zet horren te plaatsen. Dit is een soort van gaas dat over de opening van de deur wordt geplaatst. De hor weert dan al het ongedierte dat naar binnen wilt en laat tegelijkertijd ook nog eens frisse lucht de woning in! Het is hierin belangrijk dat de hor perfect op de deur wordt aangesloten. Ongedierte is namelijk niet dom! Als er een klein openingetje in de hor te vinden is, dan duurt het niet lang voordat je het eerste ongedierte door deze opening zult zien kruipen.

Ventilatie

Ongedierte komt over het algemeen af op warme en/of natte ruimtes in de woning. Een voorbeeld van ongedierte dat hiervan houdt is de zilvervis. Of zilvervisjes schadelijk zijn is een vraag die niet met ja of nee te beantwoorden is. Ze dragen over het algemeen geen ziekten bij zich en kunnen je dus geen fysieke schade toebrengen, maar mentale schade kunnen ze zeker wel aanrichten! Wanneer jij een goede ventilatie in de woning hebt, dan hoef jij je hier gelukkig geen zorgen om te maken. De ventilatie zorgt voor een goede doorstroom van de lucht door de woning en zorgt ervoor dat er geen warme en natte plekken in de woning kunnen ontstaan!

Reacties