Speedheat elektrische infrarood vloerverwarming

Energiezuinig, een hoog rendement en een snelle opwarmtijd

Kiest u voor elektrische infrarood vloerverwarming, dan is koude tocht over de vloer verleden tijd omdat u de vloer gelijkmatig verwarmd. Door opstijgende warmte over het volledige vloeroppervlak, wordt niet de lucht, maar de objecten in de kamer verwarmd - de meubels en uzelf - hierdoor wordt de warmte door de kamer verspreid.

Een groot voordeel van elektrische infrarood vloerverwarming is de snelheid van opwarmen. Hoe sneller het warm is, hoe flexibeler u kunt verwarmen zonder in te leveren op comfort. De verwarming hoeft dus niet meer de hele dag in het hele huis aan. Waarom zou u immers ruimtes verwarmen waar u toch niet bent?

U kunt iedere ruimte met elektrische infrarood vloerverwarming verwarmen. Het maakt niet uit hoe groot de ruimte is. Dat kan in de vorm van vloerverwarming, maar ook met warmtepanelen aan de wanden en plafonds. Indien u een heel vertrek of zelfs uw hele woning / kantoor verwarmt met infrarood, noemen we dat hoofd-verwarming. indien u dit i.c.m. met bijv. radiatoren doet, noemen wij dit bijverwarming. Beide opties zijn mogelijk.

Veel mensen weten al dat elektrische vloerverwarming ideaal is voor renovatie, omdat het in tegenstelling tot watervloerverwarming, op bijna elke ondervloer kan worden aangebracht. Maar wat niet iedereen weet, is dat elektrische vloerverwarming ook onder bijna elke afwerkvloer kan worden toegepast.

Bij watervloerverwarming kan een afwerkvloer zoals laminaat gaan werken of krimpen, maar daar heeft u met elektrische vloerverwarming geen last van. Speedheat heeft diverse systemen van slechts 1 mm dun voor diverse vloerafwerkingen.