Profielfoto van WARP Systems Vloerverwarming
WARP Systems Vloerverwarming
Constructieweg 1, 2421 LN Nieuwkoop
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Soorten vloerverwarming

Over het algemeen heb je de keuze uit natbouw en droogbouw systemen en is er een verdeling tussen elektrische, infrarood en watergedragen vloerverwarming.

Ben je op zoek naar vloerverwarming? Dan is het goed om te weten welke soorten vloerverwarming er zijn. Over het algemeen heb je de keuze uit natbouw en droogbouw systemen en is er een verdeling tussen elektrische, infrarood en watergedragen vloerverwarming. 

Natbouw en droogbouw

Bij natbouw vloerverwarming komt er, zoals de naam al doet vermoeden, een natte laag over je vloerverwarming heen. Zo wordt deze vlak en plaats je er vrijwel elke gewenste afwerkvloer overheen. Het belangrijkste kenmerk van droogbouw vloerverwarming is dat deze afgewerkt moet worden met een ‘droge’ zwevende afwerkvloer. Er komt dus geen lijm of ander smeersel aan te pas.

Elektrisch, infrarood en watergedragen

Elektrisch: Dit type vloerverwarming is veelgebruikt in badkamers. Dat komt omdat elektrische vloerverwarming in een kleine ruimte rendabel is omdat de stroomkosten beperkt blijven. Ook is de lage opbouwhoogte een voordeel. Wel is het energieverbruik hoger dan bijvoorbeeld watergedragen vloerverwarming.

Infrarood: Deze variant is wellicht iets minder bekend. Er worden infraroodmatten onder je vloer gelegd. Deze verwarmen met infraroodstraling de objecten in de ruimte en die stralen de warmte uit naar de rest van de ruimte. Infraroodvloerverwarming vereist een lage opbouwhoogte en is snel te plaatsen door een professional.

Watergedragen: Deze variant vloerverwarming wordt vaak ingezet bij grotere ruimtes. Watergedragen vloerverwarming heeft meerdere smaken. Varianten die worden in gefreesd en varianten die worden opgebouwd. De watergedragen vloerverwarming van WARP Systems heeft een lage opbouwhoogte en is razendsnel op temperatuur. De ruimte is binnen 30 á 45 minuten op temperatuur.