Foto: 0-2023/Vasco_Unit_berging.jpg

Slimme ventilatie: 225 Compact

Vasco lanceert energiezuinig systeem voor kleinere woonoppervlaktes

07 September 2023

4 september 2023 - In september brengt Vasco het ventilatiesysteem 225 Compact op de markt. Deze compacte en stille oplossing regelt het binnenklimaat in kleinere woningen perfect. Daarmee biedt Vasco een energiezuinig antwoord op de groeiende marktvraag naar compacte ventilatieoplossingen. Het Belgische R&D-team van Vasco Dilsen leidde de ontwikkeling in goede banen.

Troeven: compact & energiezuinig

De 225 Compact ventilatie-unit is niet alleen een uiterst compacte maar ook energiezuinige oplossing die garant staat voor een gezonde leefomgeving. Vasco ontwikkelde deze unit specifiek voor beperkte woonoppervlaktes, appartementen, studio’s of tiny houses.

R&D Manager Rob Jehoul: De marktvraag naar kleinere ventilatietoestellen is enorm gegroeid. In ons productgamma lag de focus op gemiddelde tot grotere residentiële systemen. Om het aanbod compleet te maken, hebben wij een compacter model ontwikkeld mét de vertrouwde kwaliteit en betrouwbaarheid van Vasco. Met zijn beperkte afmetingen kan de 225 Compact eenvoudig in een bergingkast worden geïntegreerd – geen probleem dus als je thuis geen technische ruimte hebt. Het systeem zorgt voor een perfect binnenklimaat én doet dat heel discreet door zijn stille werking.

Doordacht design, eenvoudige installatie

Het nieuwe ventilatiesysteem met warmterecuperatie van Vasco, dat eerst de buitenlucht filtert en over een warmtewisselaar laat gaan, kent een eenvoudige installatie. De 225 Compact is omkeerbaar en is uitgerust met een onderaansluiting wat resulteert in maximale flexibiliteit en installatiegemak. De ingebouwde bypass maakt het systeem extra energiezuinig en laat de lucht niet over de warmtewisselaar gaan als het niet loont (bv. op een zonnige winterdag).

Rob Jehoul: “De 225 Compact is design-technisch erg doordacht, onder meer met metalen behuizing en draadloze toebehoren. Daarbij schakelt het systeem automatisch naar een hoger debiet indien nodig – bijvoorbeeld als de CO2-sensoren registreren dat er meer mensen in huis zijn. Ook als je een douche neemt en de geïntegreerde vochtsensor dus meer vocht registreert, zal het systeem vanzelf meer ventileren. Zo reikt Vasco opnieuw een slimme totaaloplossing aan voor een optimaal binnenklimaat.”

Team Dilsen stuurt Europese samenwerkingHet nieuwe ventilatiesysteem is het resultaat van een eerste grootschalige samenwerking binnen de HVAC-divisie van Arbonia. Het Belgische R&D-team van Vasco Dilsen had de leiding over de ontwikkeling en werkte intensief samen met Kermi (Duitsland), Sabiana (Italië) en Prolux (Zwitserland). Op die manier werd de kennis en competentie binnen de groep meer dan ooit gebundeld.

Meer van VASCO
Reacties