Foto: Panasonic

Panasonic introduceert de Aquarea L-generatie All-in-One warmtepompen

Compacte, eenvoudig te installeren warmtepompen met een zeer efficiënte en stille werking.

21 Mei 2023

’s-Hertogenbosch, 16 mei 2023 – Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert de All-in-One units van zijn nieuwste Aquarea L-generatie lucht-water warmtepompen. Deze compacte, eenvoudig te installeren modellen hebben een zeer efficiënte en stille werking. Het gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290 maakt ze bovendien milieuvriendelijk en toekomstbestendig. Ze zijn vanaf nu leverbaar in capaciteiten van 5kW tot 9kW.

Vele plaatsingsmogelijkheden

De Aquarea L-generatie All-in-One warmtepomp van Panasonic is een compact, eenvoudig te installeren systeem met een oppervlakte van 598 x 600 mm. Door het lage geluidsniveau van de units zijn er meer plaatsingsmogelijkheden. Het kan netjes worden opgesteld bij andere grote apparaten zoals een koelkast of wasmachine om de benodigde installatieruimte te verminderen. Tevens biedt de beperkte hoogte en het robuuste chassis de mogelijkheid om bovenop de warmtepomp een ventilatieunit van Panasonic te plaatsen.

Natuurlijk koudemiddel

De toepassing van het natuurlijke koudemiddel R290, dat een aardopwarmingsvermogen (GWP) heeft van slechts 3, maakt een cv-aanvoertemperatuur tot 75 °C mogelijk, zelfs bij een buitentemperatuur van -10 °C. Het systeem is daarom bijzonder geschikt voor renovatie en collectieve toepassingen waar een hoge temperatuur vereist is voor radiatoren.

Met een SCOP van 5,06 en een A+++ energielabel levert de unit zowel efficiënte verwarming als koeling. Daarnaast genereert het warm tapwater dat wordt opgeslagen in een roestvrijstalen tank van 185 liter met U-Vacua™-isolatie om energieverliezen te verminderen.

Slimme besturing en monitoring

Het gebruik van de Aquarea Service Cloud zorgt voor slimme besturing en monitoring van het energieverbruik. Dit is beschikbaar voor installateurs en onderhoudsbedrijven, waardoor realtime toezicht op afstand van de installaties mogelijk is. Het geeft de installateur toegang tot statistieken, geschiedenis en systeeminformatie. 


Daarnaast biedt de Aquarea Smart Cloud voor eindgebruikers intuïtieve bediening van de warmtepomp vanaf een smartphone, tablet of computer, met programmering van verwarming en koeling op afstand, monitoring van het energieverbruik en een melding in geval van een storing. De Aquarea Smart Cloud heeft nu een speciale installatieruimte aan de voorkant van het apparaat, wat een gemakkelijke connectiviteit mogelijk maakt.

 

Ga voor meer informatie naar www.aircon.panasonic.eu of bekijk de video.

Meer van Panasonic
Reacties