Foto: solar

Elektronische producten op accu: handig voor in huis

Er zijn er een hoop waarvan het veel handiger is om deze op accu te hebben.

Ninon 26 Januari 2024

Als je een huis aan het inrichten bent, dan heb je ook elektronische apparaten nodig. Er zijn er een hoop waarvan het veel handiger is om deze op accu te hebben en vandaar dat je hier een lijstje vindt met een aantal van deze voorbeelden.

Zonnepanelen

Als het draait om zonnepanelen is het meer een combinatie van accu’s. Accu zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat de overtollige energie die wordt opgewekt door zonnepanelen opgeslagen wordt voor gebruik op de momenten dat de zon niet schijnt. Hierbij kun je denken aan tijdens de nacht of op wat meer bewolkte dagen. Dit zorgt voor het maximale eigen verbruik van de opgewekte zonne-energie en vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Energieopslag is dus een groot voordeel van het gebruik van accu’s met zonnepanelen.

Stofzuigers

Een apparaat waar je wellicht wat sneller aan denkt, is bijvoorbeeld een stogzuiger. Draadloze stofzuigers geven je een hoop mobiliteit en gemak als het gaat om het schoonmaken van verschillende ruimtes. Je kunt dit nu perfect doen zonder beperkt te worden door een stopcontact. Niet meer denken aan of de stekker lang genoeg is of dat het niet ergens vast gaat zitten onder de bank, want met een accu heb je deze problemen natuurlijk niet meer.

Boormachines

Dan iets wat meer is voor alle klussers en dat is een boormachine. Een draadloze boormachine is handig voor eigenlijk iedere klus die je hebt in en rondom het huis. Hiermee kun je gemakkelijk boren en schroeven zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact. Hetzelfde wat je eigenlijk ook hebt bij stofzuigers en dat maakt al het werk gewoon net iets makkelijker om te doen. Zorg er wel voor dat je de accu voordat je begint wel goed oplaadt, want je wilt natuurlijk niet hebben dat je wilt beginnen en dan niet aan de slag kunt gaan, omdat ze niet genoeg batterij hebben.

Grasmaaier

Mocht je een tuin hebben, is dat precies wat je nodig hebt. Een tuin heeft in veel gevallen wel een iets groter oppervlak dan bijvoorbeeld een woonkamer en ook in die situatie is het dan niet fijn om heen en weer te lokken met een lang snoer achter je. Voor mensen met een tuin is een draadloze grasmaaier daarom extra handig om het gazon te onderhouden zonder gedoe met de verlengsnoeren die erbij komen. Een grasmaaier is niet goedkoop en op accu al helemaal niet. Vergelijk daarom alle prijzen met elkaar en maak vervolgens de keuze die het beste bij je past. Je zult er in ieder geval meer plezier uit halen dan dat je het gras zou maaien met een hele lange snoer. Tijd om aan het werk te gaan dus.

Reacties