Elektrische infraroodvloerverwarming: snel, efficiënt én gezond

Steeds meer huiseigenaren en bedrijven kiezen voor elektrische infraroodvloerverwarming. Omdat het een zeer energie-efficiënte manier is om huizen en werkruimtes te verwarmen.

Maar ook omdat deze vorm van verwarmen bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit in gebouwen.

Geen warmteverlies

Infraroodvloerverwarming maakt gebruik van veilige infraroodstraling om objecten en mensen direct te verwarmen en is, in vergelijking met andere verwarmingssystemen, zeer efficiënt omdat het geen energie verspilt aan het opwarmen van de lucht. Daardoor kan het een ruimte razendsnel verwarmen.

De infraroodstraling wordt geabsorbeerd door de objecten en opgeslagen als warmte. Dit betekent dat, wanneer er geventileerd wordt, de opgeslagen warmte in de objecten en de omgeving vastgehouden wordt. Dit heeft als voordeel dat er tijdens het ventileren minder warmte verloren gaat en er minder energie nodig is om de ruimte opnieuw op te warmen. Het energieverlies is dus beperkt.

Allergievrij wonen en werken

Traditionele verwarmingssystemen verwarmen een ruimte door middel van luchtcirculatie. De lucht wordt dan verwarmd door een warmtebron, zoals een radiator, stijgt naar het plafond en daalt vervolgens neer waarbij het afkoelt. De afgekoelde lucht wordt weer verwarmd door de radiator en stijgt weer op; zo ontstaat luchtcirculatie, wat leidt tot stofverplaatsing en dat kan allergieën of ademhalingsproblemen verergeren.

Infraroodvloerverwarming daarentegen verwarmt de ruimte via stralingswarmte, waardoor er geen luchtcirculatie ontstaat die stofdeeltjes en allergenen kan verspreiden. Dit resulteert in een schonere en gezonder binnenklimaat, wat zeker belangrijk is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen, maar uiteraard ook gezonder is voor iedereen, gezondheidsproblemen of niet. Door te kiezen voor infraroodvloerverwarming kunnen architecten een comfortabel en gezond binnenklimaat creëren voor de gebruikers van het gebouw.

Optimaal luchtvochtigheidsniveau

Een ander voordeel van infraroodvloerverwarming is dat het geen vocht of zuurstof uit de lucht haalt. Elektrische infraroodvloerverwarming zorgt hierdoor voor een gezond luchtvochtigheidsniveau in de ruimte. Traditionele verwarmingssystemen kunnen de lucht uitdrogen en zorgen zo voor een oncomfortabele, droge omgeving, met name in de wintermaanden. Infraroodverwarming tast de luchtvochtigheid niet aan. Bovendien wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over de hele vloer, zonder koude plekken of tocht, wat zorgt voor een comfortabele en gezonde omgeving.

Elektrische infraroodvloerverwarming is een moderne en duurzame verwarmingsoplossing voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele, gezonde en efficiënte manier om hun huizen en werkruimtes te verwarmen.

 

Meer van Speedheat Bekijk alle