Vaillant ecoTEC exclusive beste uit de test Consumentenbond

De Vaillant ecoTEC exclusive CW5 is deze maand door de consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’.

27 Maart 2022

Hierbij is de CV-ketel beoordeeld op elf verschillende punten. Op vijf van deze punten heeft de Vaillant ecoTEC exclusive CW5 een acht of hoger gescoord. Met een gemiddeld eindcijfer van 7,9.

Zuinig en stil

Behalve op energiezuinigheid scoort deze cv-ketel ook sterk op geluid (8,6). De Vaillant ecoTEC exclusief is dankzij de IoniDetect technologie zeer stil. Deze innovatieve technologie zorgt er onder andere voor dat de cv-ketel op een laag pitje kan verwarmen als er weinig warmte wordt gevraagd. Dit verlaagt het energieverbruik en maakt de cv-ketel extra stil. De unieke warmtewisselaar onttrekt de laatste restwarmte uit de verbrandingsgassen om het tapwater voor te verwarmen. Hierdoor wordt er extra zuinig warm tapwater geleverd. De cv-ketel heeft ook een Green iQ label. Een systeem met dit label staat erom bekend de uitstoot te verminderen, de kosten te verlagen, zonder dat er aan comfort ingeleverd wordt. Daarnaast kan deze cv-ketel ook gecombineerd worden met een warmtepomp, wat het ook een hybride oplossing maakt

De CW-waarde

Bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel is het belangrijk om op de CW-waarde te letten. Deze waarde geeft het warmwatercomfort van de ketel aan. Hoe hoger de waarde, hoe meer warm water de ketel kan produceren. De geteste Vaillant ecoTEC exclusive is een CW5-variant.

Ronald Mazurel, manager product management bij Vaillant laat weten zeer verheugd te zijn met de beoordeling. “Dat de ecoTEC exclusive CW5 nu als beste uit de test komt is voor ons een belangrijke waardering voor het product. Bij de productontwikkeling is veel aandacht besteed aan het reduceren van geluid en het verder verbeteren van de prestaties. De resultaten uit de test van de Consumentenbond bevestigen dat we hier goed in geslaagd zijn.”

Meer van Vaillant
Reacties