Profielfoto van Viega

Viega

Amsterdamsestraatweg 45G, 1411AX NAARDEN

Over ons

Viega werd in 1899 opgericht in Attendorn (Duitsland). Al in de zestiger jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De distributie verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in de verschillende landen.

Viega

Met wereldwijd meer dan 3.500 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op vier locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

Kwaliteit

Kwaliteit heeft veel gezichten. Ze omvat de kwaliteit van het materiaal, de innovatiegraad van de producten, de logistiek, de advisering; in principe alle facetten van een onderneming. Viega beleeft deze kwaliteitsovereenkomst met alle consequenties en met een duidelijke getuigenis naar de productievestiging in Duitsland. Aan de ene kant ziet Viega zich met hun ruim 100-jarige bedrijfstraditie daartoe verplicht, aan de andere kant heeft Viega hier de basis voor de allerhoogste kwaliteits- en servicenormen geschapen: met eersteklas gevormde mederwerkers, de modernste productiemiddelen alswel de hoogste veiligheids- en milieunormen.

Controles

Kwaliteit begint in de ontwikkelingsfase en komt naar voren op een alles beslissende wijze in de dagelijkse praktijk. Viega besteed aan beide aspecten bijzondere aandacht. Onderzoek en ontwikkeling worden consequent bespoedigd, terwijl meer dan 100 strenge proefmethodes in de laboratoria van Viega het gebruik in de praktijk testen nog voor de producten op de markt worden gebracht. Voortdurende controles tijdens de productie zorgen er ten slotte voor dat alleen foutloze producten het bedrijf verlaten. Bovendien bevestigen alle toonaangevende keurmerken en certificaten: de producten van Viega voldoen aan alle eisen uit de praktijk.