Profielfoto van Van Apeldoorn & Faber Hout

Van Apeldoorn & Faber Hout

Utrechtsestraat 100, 1017 VS AMSTERDAM

Over ons

Welkom bij Apeldoorn & Faber HOUT, voor uw vloer in Amsterdam, gespecialiseerd in het leveren, leggen en renoveren van houten vloeren en parketv

Historie

Van Apeldoorn en Faber is ontstaan uit een samenwerking tussen Andre Faber en Arnoud van Apeldoorn in 1985. Zij zijn begonnen met het kappen van bomen op de veluwe en via een door hun opgezette zagerij zijn zij uiteindelijk vloeren gaan produceren. Op een later tijdstip zijn hier nog 2 vennoten bij gekomen zijnde Bart Faber en Jeroen van Apeldoorn. Inmiddels is de schaverij verzelfstandigd en wordt alleen nog gewerkt vanuit de winkel in Amsterdam. Je kunt dus gerust zeggen dat er ervaring is van boom tot vloer binnen het bedrijf. Op dit moment wordt het bedrijf gerund door Andre Faber (planning en legwerk) en door Jeroen van Apeldoorn (administratief en verkoop).

De keus van een houten vloer is niet gemakkelijk, je hebt de verschillende houtsoorten, sortering daarvan, legmethode, breedte en dikte van het hout en de verschillende soorten afwerkingen als lak en olie. Zij proberen bij elke situatie het juiste advies te geven, van legsysteem tot afwerking. Het doel is een technisch goede en ook mooie vloer te leggen. Om dit te kunnen doen willen we altijd de situatie terplekke bekijken. Aan de hand van ons bezoek kunnen we vrijblijvend een offerte uitbrengen.

Ook de vloerenbranche is onderhevig aan veranderingen. Gedacht kan worden aan de steeds meer voorkomende toepassingen op vloerverwarming en de het gebruik van verantwoord hout. Het meeste eiken dat we verkopen is PEFC gecertificeerd. Daarnaast krijgen ze ook verschillende houtsoorten onder FSC aangeleverd.

Naast het feit dat we alleen met de beste materialen gebruiken en het legwerk in eigen beheer hebben, zijn we ook lid van de VPL (vereniging van parket leveranciers). De VPL-leverancier biedt de consument de zekerheid dat aan alle leveringsvoorwaarden wordt voldaan. Tevens garandeert de VPL een jaar garantie en mocht het onverhoopt nodig zijn de mogelijkheid van een geschillencommissie.

De winkel is gevestigd aan de Utrechtsestraat nr 100 te Amsterdam. In deze relatief kleine winkel hebben we vele voorbeelden van houtsoorten en legmethodes. Mochten we uw keuze niet hebben kan altijd een voorbeeld geregeld worden. Dichts bijzijnde parkeergarage is de stopera. U kunt het uiteraard ook op de gracht proberen. De winkel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13 uur tot 18 uur Zaterdags van 11 tot 17 uur. Mocht u op deze tijden niet kunnen is er de mogelijk om op afspraak te komen.