Profielfoto van Redwell Studio Nederland B.V.

Redwell Studio Nederland B.V.

Coenecoop 9, 2741 PG WADDINXVEEN

Over ons

Aan de bakermat van de huidige infrarood verwarmingspanelen lag de ontwikkeling en productie van drogers, met behulp van infrarood techniek, voor de bouw. Door het succes van de toepassing van deze Infrarood techniek bij drogers is men de “know how” en ervaringen gaan gebruiken voor de ontwikkeling van infrarood verwarmingssystemen.

Redwell: van pionier tot wereldwijd succesvol merkproduct.

Hoofdkantoor en productie van Redwell is gevestigd in Hartberg-Oostenrijk in de provincie Steiermark. Aan de bakermat van de huidige infrarood panelen lag de ontwikkeling en productie van drogers, met behulp van infrarood techniek, voor de bouw. Door het succes van de toepassing van deze Infrarood techniek bij drogers is men de “know how” en ervaringen gaan gebruiken voor de ontwikkeling van infrarood verwarmingssystemen.

Vanaf de start van de serieproductie van verwarmingspanelen in 2002 is het snel gegaan. Bijna jaarlijks moeten de productiefaciliteiten worden uitgebreid om steeds aan de sterk toenemende vraag te kunnen voldoen. Op dit moment bedraagt de productie oppervlakte maar liefst 3.600m² en het einde is nog lang niet in zicht. De productie wordt uitgevoerd met gebruik van de modernste productietechnieken en onder de strengste kwaliteitsvoorschriften. In 2010 werden er 30.000 panelen geproduceerd en aan de markt afgeleverd, hetgeen een verdubbeling betekent t.o.v. de productie in 2007.

Redwell staat synoniem voor comfort, kwaliteit, duurzaamheid en design. Dit zijn geen loze woorden, maar vormen het fundament waarop de producten staan verankerd. 
Wereldwijd is Redwell in meer dan 40 landen vertegenwoordigd. Begin 2011 is Redwell Studio Nederland B.V. opgericht. Vanuit onze showroom en opslag in Waddinxveen worden met een landelijk dealernetwerk (nog in volle opbouw) de Redwell producten op de markt gebracht. Reden waarom Redwell zich nu pas in Nederland sterk vertegenwoordigd wil zien, houdt verband met de conservatieve houding voor wat verwarming betreft, waarbij gebruik gemaakt wordt van 's lands eigen fossiele brandstofvoorraad in de vorm van aardgas.

Gedwongen door de onzekerheid met betrekking tot de toekomstige beschikbaarheid, gekoppeld aan de sterk stijgende prijzen van aardgas, doet men ertoe besluiten alternatieve manieren van verwarming te adapteren. Nieuwe milieuvriendelijke bronnen van energieopwekking, zoals windenergie en zonne-energie, zijn veelal gebaseerd op het opwekken van elektriciteit. Elektriciteit is daarom de brandstof voor de toekomst. 
Redwell heeft al in velen landen bewezen het beste alternatief te zijn voor verwarming voor nu en in de toekomst. Andere alternatieve vormen van verwarming blijken duurder of slechter in performance, zo heeft men aangetoond in onafhankelijke studies.
Nederland is toe aan iets nieuws, Nederland is toe aan Redwell.

Meer informatie
Voor meer informatie bezoek ook eens onze website over infrarood verwarming.