Profielfoto van C. Muilwijk & Zn. B.V.

C. Muilwijk & Zn. B.V.

Binnendams 20A, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam

Over ons

Het bedrijf van C. Muilwijk bestaat sinds 1963, toen zijn vader een bedrijf startte in van wilgentenen gevlochten koven.

 

Over Muilwijk & Zn

Het bedrijf van C. Muilwijk bestaat sinds 1963, toen zijn vader een bedrijf startte in van wilgentenen gevlochten koven.
De koof is voortgekomen uit de vraag naar tijdelijk onderkomen voor dieren rond de boerderij. Het maken van koven naar eigen inzicht bracht vele opdrachten binnen; aan de vraag was al snel niet meer te voldoen. Toen werd besloten de koven te maken van gezaagde houten stammetjes. Ze waren destijds ook al voorzien van een rieten dak.

In de jaren 70 werd ook regelmatig een stand ingericht op beurzen. Op deze manier werden veel opdrachten verworven. Ook werden in die tijd veel recreatieterreinen ontwikkeld waar honderden dezelfde tuinhuisjes zijn geplaatst, zoals in Schoorl, Bergen, Ouddorp en Baarle-Nassau.

Begin jaren 80 ging het bedrijf over naar de huidige eigenaar, hij ging verder met de producten die zijn vader ook al verkocht. Daarnaast kwam er steeds meer vraag naar grotere schuren en schaapskooien en werd er steeds meer klantgericht gebouwd, wat zich uit in een enorme diversiteit van bouwwerken.

In de jaren 90 kwam er steeds meer vraag naar “zwart gepotdekselde schuren”. Deze traditionele schuren zijn voorzien van een rietendak of een pannendak van oud-Hollandse dakpannen. De nadruk veschoof van kwantiteit naar kwaliteit, meer aandacht voor het product. Iets wat zich uit in stijlvole en gebruiksvriendelijke bouwwerken.
Sinds een aantal jaren is ook de derde generatie, de oudste zoon, in het bedrijf werkzaam. Zijn passie is het vervaardigen van de producten, maar door zijn theoretische bouwkundige achtergrond houdt hij zich ook bezig met het ontwerpen en uittekenen van objecten volgens de wensen van de klant. Hij is hiermee de laatste ontbrekende schakel in het proces: nu hebben wij alle expertise, van ontwerp tot oplevering, onder een dak, iets wat wij én onze klanten als zeer positief ervaren.

Openingstijden*

maandag t/m vrijdag
van 7.00 - 17.00 uur
zaterdag van 8.00 - 12.00 uur
zondag gesloten.

*Omdat wij vaak op locatie aan het werk zijn, kan het soms gebeuren dat er niemand op het bedrijf aanwezig is. Maakt u voor een bezoek het liefst een afspraak, om teleurstelling te voorkomen.