Profielfoto van Loxone Benelux

Loxone Benelux

Gebroeders van Raemdonckstraat 1 b/c, 2560 Nijlen

Over ons

Loxone verandert het leven binnen jouw vier muren. Dankzij de visie 'leven met autopiloot' heb je meer tijd voor de belangrijke zaken in het leven.

De visie van Loxone - Leven met autopiloot

Elke missie begint met een visie. Die van Loxone begon in het jaar 2008. Thomas Moser en Martin Öller waren het eens dat een woning haar basisfuncties op het vlak van comfort, veiligheid en energiemanagement alleen zou moeten kunnen uitvoeren. Vandaag de dag parkeren auto’s zichzelf en maait een robot je gras. Slim wonen was dus niet langer een utopische droom. Helaas waren de bestaande oplossingen onpraktisch, complex en vooral erg duur.

„We dachten dat er toch een eenvoudige, slimme en betaalbare oplossing moest zijn! We willen dat ‘s nachts het licht aangaat wanneer we opstaan, zonder in het donker naar een lichtschakelaar te zoeken. We willen dat onze jaloezieën de stand van de zon volgen – in combinatie met onze verwarming om energiezuinig te verwarmen…”.

Vanuit een eigen behoefte is een idee ontstaan: Een Loxone Smart Home. In eerst instantie voor hunzelf, vandaag voor de hele wereld.

“Een Loxone Smart Home is niet alleen comfortabel, energie-efficiënt en veilig. Het denkt vooruit, bijvoorbeeld door de verwarming op te zetten zodat het lekker warm is wanneer ik thuiskom. Zonder enige inspanning van mijn kant. Indien nodig kan ik vanop afstand zien of de droogkast uitstaat. Ik blijf altijd in controle.”

De missie van Loxone

Iedereen leeft in een Loxone Smart Home. Het leven in een Smart Home zien we niet als een luxe, maar als een eigentijds woonmodel voor iedereen. Dit basisidee van beide oprichters inspireert alle Loxonauten, elke dag, bij elke ontwikkeling. Vol passie werken meer dan 250 medewerkers wereldwijd aan de realisatie van deze droom. Ze doen er alles aan om de wereld te laten kennismaken met leven op automatische piloot. Eenvoudig en betaalbaar. Voor bestaande woningen en nieuwbouw.

Meer informatie vind u op onze website