string(1) "b"
Profielfoto van Jardin Netherlands BV

Jardin Netherlands BV

Ericssonstraat 17, 5121 MK RIJEN

Over ons

Jardin is de onbetwiste nummer 1 in kunststof tuinmeubelen in Europa, met als voornaamste merken Allibert en Jardin.

Onze organisatie

In Europa neemt de consumentenvraag naar tuinmeubelen met een luxe uitstraling tegen een betaalbare prijs in hoog tempo toe, wat zich uit in forse groei voor Jardin.


Jardin heeft zich de afgelopen jaren dan ook verder geprofessionaliseerd. Dagelijks zijn er meer dan 250 mensen bezig de ambities waar te maken op het gebied van productie, technisch onderhoud, kwaliteitscontrole, logistiek, administratie, marketing, verkoop en productontwikkeling.

Jardin is onderdeel van het wereldwijde Keter concern. Keter is gespecialiseerd in de productie en de verkoop van kunststof consumentenproducten. Ze behoort met een omzet van meer dan 1 miljard euro hiermee tot de absolute top.


Ondanks dat we deel uitmaken van een groot concern, acteren we bij Jardin als echte ondernemers. Ondernemerschap staat binnen de firma dan ook hoog in het vaandel en er is veel vrijheid om zaken op eigen wijze aan te pakken. Jardin is een informele, maar professionele organisatie. De ontwikkeling van verschillende producten is even belangrijk als die van medewerkers.

Geschiedenis

Op 15 mei 1949 startten de heren Pierre CURtius en Ad VERschuren in Tilburg op het adres Heuvel 33 een fabriek, voor de vervaardiging van glazen buisverpakkingen voor de cosmetische en farmaceutische industrie. In 1952 verhuisde het bedrijf naar Rijen. De heer Verschuren (directeur eigenaar) gaf zijn zoon Caspar (een techneut pur sang) opdracht om een spuitgietmachine en een matrijs te kopen.


Onder leiding van algemeen directeur Verschuren senior werden de afdelingen buismeubelen, glas en kunststof van elkaar gescheiden met elk zijn eigen bedrijfsorganisatie. De ‘Buismeubelenfabriek’ Verco kwam onder leiding van zoon Ad.

Deze dochteronderneming vervaardigde de bekende inklapbare stoelen, tafels en ligstoelen samengesteld uit een lichtmetalen buisframe omkleed met stof en als topper strijktafels. In deze fabriek werd slechts het hoogstnodige geïnvesteerd en dientengevolge werd deze dan ook in 1968 verkocht aan het bedrijf Rewin.


Enige jaren later is Rewin weer overgenomen door de heer Caspar Verschuren die inmiddels Curver had verlaten en opnieuw een kunststofverwerkend bedrijf had opgezet onder de naam: Industrial Mouldings.


Uit dit bedrijf is Jardin voort gekomen. Sinds 1993 is Jardin onderdeel van Keter Group. Onder Keter groeide Jardin uit tot de grootste leverancier van kunststof tuinmeubelen in Europa, met de merken Allibert en Jardin.

Contact

Jardin Netherlands B.V.


Kantoor


Ericssonstraat 17 | 5121 MK Rijen


Showroom (alleen op afspraak)

Parallelweg 44 | 5121 LD Rijen


Consumentenvragen
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 12.00
en 13.00 – 16.00 op telefoonnummer: +31 (0)161 228 300