string(1) "b"
Profielfoto van American Appliances (GE & iomabe)

American Appliances (GE & iomabe)

Postbus 4, 4255 ZG NIEUWENDIJK

Over ons

American Appliances BV is de exclusieve distributeur voor iomabe in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. En exclusieve GE appliances parts distributeur voor de Benelux

American Appliances B.V.

American Appliances b.v. is sinds medio 2011 distributeur van GE Appliances in de Benelux en is sinds eind 2013 de distributeur van mabe en iomabe voor de Benelux en Duitsland. Naast het basis programma wordt het merendeel van de toestellen gepersonaliseerd door het bekleden van deze toestellen met Inox (RVS), spiegels, glas en gelakte uitvoeringen. Deze bewerkingen worden in onze Nederlandse vestiging uitgevoerd. Zowel voor GE, als ook voor mabe en iomabe producten zal de service, onderdelen voorziening en garantie door American Appliances worden verzorgd.

mabe

mabe is een concern met een historie van meer dan 60 jaar en is gevestigd in Mexico. In 2013 waren er 27.000 werknemers in dienst en het concern is hiermee uitgegroeid tot één van de grotere werkgevers van
Mexico. Mabe behoort nu tot de grootste fabrikanten van groot huishoudelijke toestellen, zoals koelkasten, kooktoestellen en wasmachines in Noord- en Zuid-Amerika. In 1987 is door Mabe een strategische alliantie gesloten met General Electric (GE) Appliances om samen de ontwikkeling en productie van groot huishoudelijke toestellen ter hand te nemen. Vanaf 2000 zijn bij Mabe in Mexico bijna alle No Frost koelkasten, zoals Side by Side, Bottom freezers en Top freezers voor de Amerikaanse, Midden Oosten en Europese markten geproduceerd. In 2013 heeft GE Appliances de beslissing genomen zich voornamelijk te gaan richten op de Amerikaanse markt met 110 Volt apparatuur. Mabe en GE Appliances zijn overeengekomen dat Mabe producten met een GE Licentie onder het label iomabe voor het Midden Oosten en Europa beschikbaar blijven en hiervoor een eigen iomabe distributie netwerk zal worden opgezet.

GE in de Benelux

GE heeft de groei van de onderneming in de Benelux gewaarborgd door talrijke investeringen in de sectoren grondstoffen, beveiliging, water, energie en financiële dienstverlening. In 2006 bedroeg de totale omzet in de Benelux $ 2,9 miljard voor alle activiteiten van GE in de industriële en financiële sector.

GE is al meer dan vijftig jaar aanwezig in de Benelux. De onderneming heeft haar groei gewaarborgd door talrijke investeringen in de sectoren grondstoffen, beveiliging, water, energie en financiële dienstverlening. Er werken momenteel 5000 mensen van GE voor klanten van GE in Luxemburg, België en Nederland.

Of het nu gaat om straalmotoren of stroomopwekking, financiële dienstverlening of kunststoffen, medische imaging-apparatuur of nieuws en informatie, overal ter wereld is GE actief bij het omzetten van inventieve ideeën in toonaangevende producten en diensten die bijdragen tot het oplossen van 's werelds moeilijkste problemen.

GE Appliances

In 1879 had Thomas Edison een revolutionair idee: hij vond de gloeilamp uit, die het zicht van de wereld voor altijd zou veranderen. Hoewel zijn klein bedrijfje is uitgegroeid tot één van de grootste internationale ondernemingen, wordt het assortiment van General Electric (GE) producten nog steeds gekenmerkt door de beste kwaliteit en de meest vooruitstrevende technologie. Ook op het gebied van koeling heeft GE telkens opnieuw, in de geest van Edison, geschiedenis geschreven …

In 1910 heeft General Electric haar eerste koelkast ontwikkeld en vanaf dat moment is GE de leider in het gebied van koel technologie, design en kwaliteit. Sinds de eerste koelkast heeft GE veel inovaties gemaakt in de wereld van het Side by Side koelen.

1925: GE produceert de eerste volledig hermetisch afgesloten huishoudelijke koelkast
1927: Eerste volledig stalen GE Monitor Top koelkast
1931: GE introduceert de Thermocraft isolatie, die veel lichter is en beter presteert
1933: GE voegt de eerste verstelbare draagplateaus toe in haar koelkasten
1947: GE produceert de eerste twee-deurs koel-vries combinatie
1969: GE kondigt de eerste side by side koelkast met “door de deur” water- en ijsverdeler aan
1994: De grootste vrijstaande koelkast, 30 cu. ft, met de beste ruimte efficiëntie
2000: Dankzij de CustomCool™ technologie, lanceert GE als eerste in de markt een koelkast met snel-koel en snel-ontdooi functies

GE's eigenschappen zijn optimale bewaring van goederen, het ultieme gebruiksgemak en een brede keuze aan bekledingen. Om Uw Amerikaanse GE koelkast te kunnen kiezen moet eerst het type gekozen worden; Side by Side (SxS - 2 deuren, vriesvak links en koelen rechts), Bottom Freezer (Vriesvak onder, koelen boven) of Top Freezer (Vriesvak boven, koelen boven).