Foto: 2022/59cd2c1f-21c4-4445-89ce-2955acd68dc8.png

Zo creëer je thuis de meest luxe én comfortabele badkamer

Een badkamer moet een rustige en fijne ruimte zijn waar je aan het eind van een lange dag kunt genieten van bijvoorbeeld een lang warm bad.

01 September 2022

Je wilt in deze ruimte het liefst van alle gemakken voorzien zijn, om dat echte comfortabele en luxe gevoel te ervaren. Kies daarom voor het beste sanitair, zoals een ruime stortdouche of een Geberit UP320, die gecombineerd kan worden met een mooi hangtoilet. Er zijn een paar eenvoudige manieren om van je badkamer een luxueus toevluchtsoord te maken. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Ga voor het beste sanitair

Om ultieme luxe en comfort te ervaren, zul je moeten kijken naar de kwaliteit van de meubels die in de badkamer komen te staan, evenals het sanitair. Een kleine douchecabine met goedkoop douchegordijn zal jou een minder luxe gevoel geven dan bijvoorbeeld een mooie douchecabine met een grote stortdouche. Voor de wastafel en het toilet geldt hetzelfde. Zo kan een dubbele wastafel comfortabeler zijn, zeker als je samenleeft met je partner. Maar ook bij het uitzoeken van het toilet wil je de beste kwaliteit en het mooiste design. Het Geberit UP720 inbouwreservoir is geluiddempend en ruimtebesparend en daarom de perfecte keuze als je niet veel ruimte beschikbaar hebt voor het toilet.

Kies zorgvuldig de juiste kleuren

De tegels in de badkamer en de kleuren op de muren zijn ontzettend bepalend voor het luxe gevoel, maar ook voor het comfort. In een badkamer met rustgevende natuurlijke tinten kom je veel sneller tot rust dan in een badkamer met felle kleuren of spierwitte glimmende tegels op de muur. Zoek dus echt naar de combinatie van stijl en comfort, want daar vind je de perfecte balans voor de kleuren in je badkamer. Wandtegels in een mooie aardetint, of donkere badkamer meubels, in combinatie met een strak design kunnen de ruimte naar een hoger niveau tillen.

Wat ook echt bijdraagt aan het luxe gevoel en het comfort in de badkamer, is het hebben van planten. Mooie grote groene planten komen ontzettend goed tot hun recht in de badkamer en werken daarnaast ook nog eens luchtzuiverend. Ideaal voor een vochtige ruimte zoals de badkamer. Let er wel op dat je voor een plant kiest die kan overleven in vochtige omstandigheden, zoals tropische planten. 

Zachte materialen en dikke stoffen

Investeer in nieuwe handdoeken van goede kwaliteit. Dikke, zachte handdoeken zijn niet alleen comfortabel, maar het geeft ook meteen het gevoel alsof je in een luxe spa bent in plaats van in je eigen badkamer. Maar ook een zachte badmat en mooie lichte gordijnen in de badkamer geven je echt dat luxe gevoel. Let ook op de kleinste details, zoals handdoeken in verschillende formaten en de beste kwaliteit producten, zoals bijvoorbeeld wattenschijfjes. Dit soort kleine veranderingen hebben een groot effect.

Richt je badkamer dus zo in, dat het voor jou als een oase van rust voelt en verwen jezelf met sfeervolle kaarsen, de fijnste producten en de lekkerste geuren. Geniet ervan!

Reacties