Kalkaanslag wat doe je eraan?

Leidingwater bevat vaak veel calciumcarbonaat én magnesiumcarbonaat, in de volksmond kalk genoemd.

Wat is kalkaanslag en wat kan je eraan doen?

Leidingwater bevat vaak veel calciumcarbonaat én magnesiumcarbonaat, in de volksmond kalk genoemd. Het water is dan "hard" en vormt kalkaanslag in leidingen, apparatuur en op sanitair. De hardheid van uw water is afhankelijk van de bodemgesteldheid in het waterwingebied in uw regio.

Ons drinkwater wordt uit de diepere lagen in de bodem opgepompt. Dit was ooit zacht en zuiver regenwater, maar heeft bij het wegzakken door de bodem mineralen, die van nature in die bodem voorkomen, opgelost. Volgens het drinkwaterbesluit is voor iedere stof in het drinkwater een vastgestelde maximale hoeveelheid toegestaan. Niet schadelijke stoffen, zoals ook het opgeloste calciumcarbonaat, kennen daarbij geen of nauwelijks een beperking. Deze worden dan meestal ook niet door de waterleiding maatschappij uit het water verwijderd.

Het opgeloste kalk in leidingwater zet zich af op leidingen en verwarmingselementen van uw boiler en huishoudelijke apparaten. En eenmaal uit de kraan veroorzaakt dit ook veel problemen en ergernis op uw sanitair. Ook uw huid voelt droog aan na het douchen, of zelfs geirriteerd.

Natuurlijk kunt u achteraf de kalkaanslag boenen, de apparatuur ontharden met zuren en calgon. Maar voorkomen is altijd beter. Met een waterontharder van Quality Water geen hard water meer. Dus ook nooit meer kalkaanslag. LEES MEER OVER HET VOORKOMEN VAN HARD WATER. Of neem gelijk contact op met Qwater.