Badkamer zonder kalkaanslag

Badkamer zonder kalkaanslag met een Aquacell waterontharder.

Aquacell waterontharder

In 2013 lieten Hilda en Walter de Bruijn uit Joure een waterontharder van AquaCell in hun woning plaatsen. “We kregen een nieuwe badkamer. In de oude badkamer hadden we altijd last van kalkaanslag en dat betekende vrijwel dagelijks schrobben met allerlei middeltjes die je liever niet gebruikt.” Sinds de installatie van de AquaCell hoeft dat niet meer. “Schoonmaken doe ik nu bijna met plezier. Eens per twee weken is voldoende.”

Hilda (53) heeft een eigen schoonheidssalon aan huis, man Walter werkt als OIM (Offshore Installation Manager) op een boorplatform. “We wonen al ruim dertig jaar in Joure. Sinds 16 jaar wonen we in ons huidige huis en vijf jaar geleden was het tijd voor een nieuwe badkamer. Dat werd er één met zo’n grote glazen wand. Prachtig; maar het is eindeloos poetsen op zo’n wand als die vol zit met kalkvlekken.” Omstreeks die tijd stuitten ze op de AquaCell waterontharder.

Positieve verhalen
Toen familie De Bruijn op internet ook nog positieve verhalen las, was de keuze gemaakt: de AquaCell werd besteld. “Het is een investering van ruim 2000 euro, maar dat ben je snel vergeten als je de voordelen ervaart. Iedereen die een nieuwe badkamer neemt, zou een AquaCell mee moeten nemen in de verbouwing. Compact, zonder stroomaansluiting, het past praktisch in ieder huis”.

Fijn douchen, heerlijk drinken
Ook tijdens het douchen ervaart Hilda de voordelen van zacht water. “Het water voelt heerlijk zacht aan. Ik vind het ook lekkerder. Thee en koffie smaken beter en het koffiezetapparaat en de waterkoker hoef ik niet meer te ontkalken.”

Behoud van apparatuur
“Laatst kwam een monteur van datzelfde koffiezetapparaat langs en hij was zeer verbaasd: ‘Het apparaat is van binnen nog als nieuw. Normaal gesproken had u na zes jaar een nieuwe moeten kopen', zei hij. Tel daarbij op dat onze vaatwasser en wasmachine langer meegaan, én dat we veel minder zeepproducten gebruiken. Daar wordt iedereen toch enthousiast van?”

Meer informatie

Lees hier meer AquaCell ervaringen