Wastafels in verschillende smaken

De opzetwastafels van Luca Sanitair zijn beschikbaar in verschillende maten, kleuren, vormen en materialen.

13 Mei 2020

De badkamer is niet compleet zonder een mooie wastafel in welke vorm dan ook. De wastafel wordt ook wel het praktische middelpunt van de badkamer genoemd, doordat men zich hier bezighoudt met het handen wassen, tandenpoetsen en opmaken. De juiste wastafel dient gekozen te worden die praktisch is en tegelijkertijd een mooi design heeft die bij de uitstraling van de badkamer past.

Wastafels Luca Sanitair

Luca Sanitair is een specialist in opzetwastafels. De opzetwastafels van het private label zijn beschikbaar in verschillende maten, kleuren, vormen en materialen. De meeste opzetwastafels zijn van het materiaal mineral stone (glans wit) of solid surface (mat wit) gemaakt. Mineral stone is een mengsel van hoofdzakelijk onverzadigde polyesterhars en calciumcarbonaat en solid surface is materiaal van composiet. Deze mat witte en glans witte opzetwastafels zijn uit voorraad leverbaar in elf verschillende modellen. Een aantal hiervan zijn ook in mat zwart en grijs/groen verkrijgbaar.

Wastafels keramiek

Globo is een Italiaanse fabrikant gespecialiseerd in keramiek met een breed assortiment in opzetwastafels, inbouwwastafels, meubelwastafels, wastafels met wandbevestiging en staande wastafels. Globo heeft naast het glans wit, veertien keramische kleuren in het assortiment voor bepaalde wastafels. Een zestal kleuren zijn vervangen door nieuwe trendy matte kleuren. Dit gaat om de volgende nieuwe afwerkingen: Mattone (MT), Smoke (SK), Bluette (BL), Lime (LI), Senape (SE) en Fard (FR). Verder heeft Globo nog veertien textuurafwerkingen geïnspireerd door de mooiste natuurstenen van Midden-Italië in het assortiment, de Le Pietre serie.

Combineren met meubels en kranen

Uiteindelijk zal een wastafel gecombineerd worden in een compleet badkamermeubel met een spiegel, een kraan en een topblad en/of onderkast. De trend van 2020 is om een ronde spiegel te kiezen om het contrast van strakke lijnen in de badkamer te doorbreken. Een mooie inbouw wand wastafelmengkraan of opbouw staande wastafelkraan van Bongio kan in verschillende afwerkingen gekozen worden in de stijl van de badkamer. Bij een design kraan hoort natuurlijk een strakke wastafel. Combineer bijvoorbeeld de opzetwastafel met een topblad en onderkast voor een natuurlijke en exclusieve uitstraling. Een topblad is perfect te combineren met één of meerdere opzetwastafels. Wilt u geen opzetwastafel dan kunt u kiezen uit verschillende meubelwastafels met spoelbakken die strak op de onderkasten passen.

Schoonmaak wastafels

De materialen van de wastafels hebben een andere aanpak nodig wat betreft schoonmaak. Mineral stone kan gemakkelijk worden gereinigd met reguliere schoonmaakmiddelen. Het materiaal is duurzaam en goed bestand tegen vuil, bacteriën en krasjes. Mocht er toch schade in de vorm van lichte krasjes ontstaan, dan zijn deze eenvoudig te verwijderen met water en poetsmiddel, geen schuurmiddel. De solid surface wastafels zijn eenvoudig te herstellen door gebruik te maken van een schuursponsje en reguliere schoonmaak- en schuurmiddelen in het geval van beschadiging door krassen. Keramiek moet gereinigd worden met een zachte doek en een zacht, niet schurend schoonmaakmiddel (zeep). Het keramisch sanitair dient u na te spoelen en droog te maken met een doek om kalk en vlekken te voorkomen. Het gebruik van agressieve antikalk en schuurmiddelen wordt ten strengste afgeraden, omdat deze het keramisch oppervlak kunnen beschadigen.

Bekijk het ruime assortiment van verschillende wastafels van Luca Sanitair hier.

Meer van Luca Sanitair
Reacties
Anderen bekeken ook