Piccolo Novo: een nieuwe interpretatie van een klassieker

Alape komt met een vernieuwde versie van een klassieker, de Piccolo Novo.

12 Mei 2019

Zeer kleine badkamers en toiletruimtes hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot volwaardige ruimtes. Met dezelfde toewijding en liefde voor details, als voor de overige ruimtes in huis, worden er steeds hogere eisen gesteld aan de vormgeving van deze kleine ruimtes. Met de marktintroductie van 'Piccolo' in 1997 heeft Alape een functionele oplossing gebracht voor het ontwerpen van een zeer kleine badkamer of toiletruimte. Bovendien was Piccolo het eerste filigrane product op de markt met een minimale dikte van 3 millimeter staal. Op de ISH 2019 heeft het bedrijf uit Goslar met 'Piccolo Novo' een nieuwere versie van de geliefde klassieker geïntroduceerd. Het nieuwe product biedt een moderne aanpassing van de functies, eigentijdse kleuren en geoptimaliseerde verhoudingen.

Voor zeer kleine badkamers en wc’s biedt Alape verschillende oplossingen binnen haar brede productassortiment: kommen, wastafels en wastafelmeubels. De wastafelmeubeloplossing 'Piccolo' heeft naam gemaakt als ontwerpkunststuk voor stijlvolle toiletruimtes, gasttoiletten en zeer kleine badkamers. De rechtlijnige console en de zeer fraaie opzetkom vormen een harmonisch samenspel. Zelfs in zeer kleine ruimtes kan zo maximaal ruimte bespaard worden in het ontwerp.

Ontwikkeling van functie, kleur en filigraniteit

De nieuw gelanceerde versie 'Piccolo Novo' is iets breder en biedt meer planchetruimte dan haar voorganger ‘Piccolo’. Alape heeft het wastafelmeubel bovendien uitgerust met een elegant ontworpen sifon. Ook de handdoekhouder is smaller vormgegeven - door de optische reductie ontstaat daardoor nog meer helderheid. De handdoekhouder bevindt zich aan de zijkant van de console, altijd aan de tegenovergestelde zijde van de waskom. De oppervlakken van de beide functie-elementen – de handdoekhouder en de sifon - zijn verchroomd en zijn bewust neutraal gehouden. Dit maakt universeel combineren mogelijk met zeer verschillende materialen in dezelfde ruimte.

Vanwege de voortdurend wisselende stijlwerelden in zeer kleine badkamers zijn kleuren steeds belangrijker: daarom is de console van 'Piccolo Novo' niet alleen verkrijgbaar in de witte variant, maar ook in drie moderne matte kleuren, te weten Nordic, Oyster en Gravel. Hierdoor ontstaat er nog meer vormgevingsvrijheid. De krachtig vormgegeven waskom van 3 millimeter dik geglazuurd staal kan naar wens links of rechts op de console worden geplaatst. Deze blijft in alle varianten klassiek wit en is van binnen en van buiten geëmailleerd en daardoor zeer duurzaam. Een vlakke afvoerplug maakt de opzetkom helemaal compleet.

Het nieuwe Alape product integreert in een zeer kleine ruimte een compleet wastafelmeubel, inclusief waskom, handdoekhouder en planchet. De gereduceerde, heldere vormentaal van ‘Piccolo Novo’, die met het materiaal geglazuurd staal kan worden bereikt, is representatief voor de ontwerpvisie van Alape. Alape verenigt emotie en esthetiek in haar producten en maakt van het handenwassen een beleving.


Ga voor meer informatie naar: www.alape.com

Reacties