Foto: 2017-11/Ideal-Standard-Ipalyss-1.jpg

IPALYSS waskommen – dun, dunner, dunst

Ideal Standard introduceert met de collectie IPALYSS een compleet nieuwe range stijlvolle wastafels van superdun en tegelijkertijd supersterk keramiek.

Het high-end ultradunne ontwerp is mogelijk gemaakt door het creëren van een extreem duurzaam keramisch materiaal, Diamantec. Hierdoor zijn de randen van de waskommen niet alleen heel dun (slechts 3,8mm), maar ook ongekend sterk en slijtvast. De elegant gebogen lijnen zorgen in combinatie met de geïntegreerde, onzichtbare overloop voor een esthetische look in de badkamer.

Het verhaal achter IPALYSS®

Ideal Standard - Ipalyss waskommenHet idee voor deze serie is geïnspireerd op de beroemde 16e-eeuwse Franse keramicus, Benard de Palissy, die de geheimen van zeer fijn keramiek ontdekte. Net als hij, heeft Ideal Standard de grenzen van dun keramiek opgezocht, waarbij ook een bestendigheid tegen zwaar dagelijks gebruik een vereiste was. De superdunne en supersterke collectie wastafels is daarom vernoemd naar de Palissy – en dus is IPALYSS geboren. Het uiteindelijke oogverblindende design komt van de multi-award winnende ontwerper Robin Levien.

Ultradunne wastafels voor veeleisende omgevingen

De 200 jaar innovatie van Ideal Standard in keramiek heeft geleid tot het superieure materiaal Diamatec. Hierdoor is het voor het eerst mogelijk om wastafels te ontwerpen met zeer dunne, rechte randen die extreem sterk zijn en hierdoor geschikt voor veeleisende omgevingen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën uit andere sectoren, zoals Alumina, wat bekend staat om zijn hardheid en sterkte, en Charmotte, wat scheuren voorkomt en bijdraagt aan structurele sterkte. Het resultaat is een nieuw materiaal waarbij een elegant design en robuustheid perfect samensmelten.

Uitvoeringen

De IPALYSS® wastafels zijn verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: zonder overloop, een variant met klassieke overloop en een model met geïntegreerde overloop. Het laatste ontwerp benadrukt de elegante lijnen en minimalistische design.

 

Reacties