Alape viert marktintroductie met nieuwe, inspirerende lifestylebeelden

Aqua en Terra: indrukwekkende oppervlakken in nieuw jasje

12 Maart 2019

Op de Salone del Bagno 2018 in Milaan heeft Alape prototypen van twee nieuwe oppervlakken geïntroduceerd; op grond van de positieve reacties heeft Alape deze verder ontwikkeld tot marktrijpe producten. De waskommen met de beide nieuwe oppervlakken worden in maart 2019 op de ISH in Frankfurt gepresenteerd: 'Terra' valt op door een mat, uniek poederachtig oppervlak en fijn afgestemde pastelkleurnuances; 'Aqua' door een glasachtig transparant lijkend oppervlak en diepe, verzadigde blauw- en groentonen.
Alape onderscheidt zich door zijn langdurige know-how bij het vervaardigen van producten van geglazuurd staal en heeft aan dit materiaal steeds weer nieuwe mogelijkheden weten te ontlokken. De staalbewerking kon in de afgelopen jaren tot een dikte van nog slechts 3 millimeter worden gereduceerd, waardoor lichte, filigrane waskommen konden worden gemaakt. Ook bij het glazuren heeft Alape verder onderzoek gedaan en is het bedrijf steeds blijven experimenteren met nieuwe mengingen. Het is Alape nu gelukt twee nieuw oppervlakken te creëren die voldoen aan de zelfgestelde hoge kwaliteitseisen. Wat twee jaar geleden begon met 'Bicolor' en 'Metallic Dark Iron', wordt nu voortgezet met 'Terra' en 'Aqua'.

De natuur als inspiratiebron

Bij de ontwikkeling van nieuwe oppervlakken richt Alape zich op de toegenomen eisen, die gesteld worden bij het vormgeven van leefruimten. De badkamer wordt immers meer en meer een plek voor welzijn, waar je jezelf kunt opladen en kunt ontspannen. Zo speelt naast functionaliteit ook sfeer een steeds belangrijkere rol. De fabriek heeft daarom besloten nieuwe wegen in te slaan. De natuur diende daarbij als inspiratie voor de nieuwe oppervlakken: De diepte van de oceaan en de kleur van het water dienden daarbij als voorbeeld, maar ook de natuurlijke aard en kleur van steen.

Terra

Met 'Terra' heeft Alape een oppervlak met een mineraal karakter ontwikkeld. Dit matte, poederachtige oppervlak herinnert qua gevoelsindruk aan zeer fijne minerale deeltjes. Nog voordat je het oppervlak aanraakt, ervaar je al het fluwelige en warme gevoel. Het grijs genuanceerde spectrum van de vier kleuruitvoeringen Nordic Matt, Oyster Matt, Silk Matt en Gravel Matt ondersteunt de zinnelijke en aangenaam zachte indruk. Door het natuurlijke en authentieke karakter van het Terra oppervlak, harmonieert of contrasteert deze prachtig met de omringende materialen.

Aqua

'Aqua' onderscheidt zich door een optische diepte in het oppervlak, die verder alleen van glas bekend is. Het bijzondere karakter ontstaat door het hoogglanzend oppervlak waarvan de kleursterkte verloopt van licht naar donker: het in het productieproces optredende kleurverloop in de waskom is elke keer een klein beetje anders, zodat elke waskom uniek is. De waarneming van de kleur is bovendien afhankelijk van de toegepaste materialen in de omgeving en de lichtsituatie. Aqua is verkrijgbaar in de drie kleurnuances Deep Blue, Deep Green en Deep Indigo en is geïnspireerd op de kleurenwereld van het water.

Voor meer informatie: www.alape.com

Reacties