Beton Ciré

Beton Ciré (o.g.Beal Mortex) komt van oorsprong uit Frankrijk, het wordt daar al langere tijd toegepast. Bij Casmond kunt u terrecht voor dit mooie product

Waterdicht, sterk & slijtvast

In Nederland wordt dit unieke product steeds populairder. De letterlijke vertaling van Beton Ciré is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel tot een steenachtig stuc: het Beton Ciré. Het heeft qua uitstraling wat weg van Pandomo en Tadelakt. Beton Ciré heeft echter een groot voordeel: het is na afwerking waterdicht en zeer sterk en slijtvast. Dit maakt het uitermate geschikt om toe te passen in badkamers, op vloeren en aanrechtbladen. Met name in badkamers wordt deze beton stuc veel toegepast. Het is een ideaal product, het heeft een rustige uitstraling welke past in vrijwel iedere sfeer van strak en modern tot rustiek en authentiek.

Het materiaal

Beton Ciré is een zeer hoogwaardig en waterdicht cementproduct. In tegenstelling tot stucwerk op basis van kalk of gips, wordt deze Beton stuc niet gemengd met water, maar met een speciale hars waardoor het product sterk, flexibel en waterdicht wordt. Na het aanbrengen, polijsten en reinigen wordt het materiaal afgewerkt met een speciale sealer. Deze sealer voorkomt het intrekken van vuil en maakt het product gemakkelijk afneembaar.

De verwerking

Nadat de beton stuc is aangemaakt wordt een eerste laag (± 1,5 mm) aangebracht. Na uitharding wordt de tweede laag (± 2,5 mm) met veel precisie aangebracht. Na uitharding wordt deze laag van grof naar fijn gepolijst. Vervolgens wordt het materiaal gereinigd en is het klaar voor de afwerkfase. Afhankelijk van de ruimte wordt de speciale sealer een of meerdere keren aangebracht.

De effecten

Door de speciale manier van aanbrengen ontstaan kleine nuances in de structuur. Daarmee is elk resultaat uniek en origineel. De laag die gecreëerd is, kan worden geschuurd met de hand, of met een schuurmachine om daarmee het uiteindelijke resultaat te verkrijgen.