Foto: Met-een-voegenstift-laat-je-voegen-als-nieuw-lijken

Met een voegenstift laat je voegen als nieuw lijken

Wie denkt dat de voegen vervangen moeten worden als zich hier een vervelende, lelijke aanslag op vormt heeft het mis.

Guido van Loon

Er zijn verschillende andere manieren waarop je de voegen hun witte of grijze kleur terug kunt geven. Heb je al eens gekeken naar een voegenstift? Het is een modern hulpmiddel, waarmee je de voegen tussen de tegels in de badkamer of bijvoorbeeld keuken in een mum van tijd als nieuw laat lijken. Door de jaren heen ontkom je haast niet aan een gelige aanslag op de voegen. Het is vaak het gevolg van bacteriën die zich aan de ruwe voeg hechten. Vaak zie je de aanslag met name rond de douchecabine en direct tegen het bad aan.

Voeg wit maken met speciale verf

Naast de mogelijkheid om een voegenstift te gebruiken, kun je voegen wit maken met speciale voegenverf. De keuze tussen een voegenstift en voegenverf is afhankelijk van het aantal voegen waarvan je de kleur wilt veranderen. Gaat het om het verven van de voegen in een volledige badkamer? Kies in dat geval voor voegenverf. Mocht je slechts enkele voegen willen verven, dan is een voegenstift de beste keuze. De anti-schimmelformule van de voegenverf maakt dat bacteriën en schimmels niet snel opnieuw zichtbaar zijn op de voegen. Daarbij is het middel volledig gifvrij en daarmee veilig voor kinderen en huisdieren die zich in de badkamer of bijvoorbeeld keuken begeven.

Geef voegen de door jou gewenste kleur

Met de voegenstift en -verf kun je de voegen niet alleen wit maken. Mogelijk wil je de voegen een andere, opvallende kleur geven. Denk aan geel of rood, wat de ruimte een unieke uitstraling geeft. Ook donkergrijs en zwart zijn kleuren die regelmatig gebruikt worden voor de voegen tussen tegels. Mede door de trend om grote, donkere tegels in de badkamer en het toilet te gebruiken. Een donkergrijze of zwarte voeg past goed bij het moderne karakter van deze tegels. Bijkomend voordeel van een donkere voeg zit in het feit, dat vuil minder snel zichtbaar is.

Herstellen van beschadigde voegen met een voegenvuller

Er zijn meer handige hulpmiddelen verkrijgbaar, waarmee je de voegen tussen het tegelwerk in de badkamer, keuken en het toilet eenvoudig vernieuwd. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een speciale voegenvuller, wanneer er kleine barstjes in de voegen ontstaan. Het herstel hiervan is belangrijk om te voorkomen dat vocht de tegellijm aan kan tasten. Vaak vermoedt men dat de voeg in zo’n geval direct vernieuwd moet worden. Dat is echter niet het geval. Met een voegenvuller herstel je de beschadigingen, zonder alle voegen tussen de tegels vandaan te halen. Een voeg verwijderen is vaak niet eenvoudig, daar de kans op schade aan het tegelwerk relatief groot is.

Reacties