Foto: Sanitair-loodgieters

Sanitair onderhouden met deze tips van de loodgieter

Waterleidingen en sanitair hebben we al honderden jaren in woningen binnen Europa. Dit bestaat namelijk al sinds de tijd van de Romeinen.

Zelfs in die tijd hadden mensen een riolering en sanitair om te zorgen voor een hygiënische situatie in een woning. Tegenwoordig gaat het er allemaal een beetje luxer aan toe. Je bent bijvoorbeeld niet meer van zwaartekracht afhankelijk voor de aan- en afvoer van water naar het sanitair. Met deze toegenomen complexiteit is de kans dat problemen ontstaan ook toegenomen. Het sanitair goed onderhouden is daarom noodzakelijk geworden. Dit kan je het beste doen met de volgende tips van de professionals van dit loodgietersbedrijf uit Maastricht.

Signaleer problemen in een vroeg stadium

Als huiseigenaar moet je altijd alert zijn op problemen met het sanitair. Geen enkel klein probleem kan genegeerd worden. Een kleine lekkage kan namelijk tot grote problemen leiden. Het is daarom belangrijk om meteen in actie te komen wanneer je iets ziet dat niet optimaal functioneert. Let bijvoorbeeld op lekkende kranen, vochtige kringen op het plafond of een toilet dat niet zo snel doorspoelt als voorheen. Het voordeel van problemen in een vroeg stadium signaleren en verhelpen is dat de reparaties makkelijk en goedkoop door een loodgieter uit te voeren zijn.

Weet hoe je het water af moet sluiten

Op ieder moment zou in huis een situatie kunnen ontstaan waarbij een grote lekkage zich voordoet. Wanneer een grote hoeveelheid water de woning binnenstroomt is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. De eerste handeling moet zijn het afsluiten van het water. Weet daarom waar je de watertoevoer van het toilet, de wasmachine en vaatwasser af kunt sluiten. Het belangrijkste om te weten is natuurlijk de locatie van de hoofdkraan voor het water. Door op tijd zelf de aanvoer van water af te sluiten voordat de loodgieter langskomt in een noodgeval voorkom je schade en een lange tijd schoonmaken.

Heb een betrouwbare loodgieter op stand-by

Sommige mensen zijn ontzettend handig en doen zoveel mogelijk dingen zelf in huis. Deze stelling gaat echter niet op voor de meeste huiseigenaren. Zij zullen voor problemen met het sanitair de loodgieter Maastricht nodig hebben. Omdat vaak sprake is van een noodgeval is het belangrijk dat je een betrouwbare loodgieter op stand-by hebt. Wanneer er namelijk spoed is geboden heb je geen tijd om het hele proces om een goede loodgieter te vinden door te lopen. Zorg daarom dat je het nummer van een goede en betrouwbare professional bij de hand hebt.

Reacties