Profielfoto van Luca Sanitair
Luca Sanitair
Rooseveltstraat 12, 2321 BM Leiden
maandag
09:00 - 17:30
dinsdag
09:00 - 17:30
woensdag
09:00 - 17:30
donderdag
09:00 - 17:30
vrijdag
09:00 - 17:30
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Nieuw: water besparen met de Futuro Flush | Luca Sanitair

Met de komst van dit toilet wil het bedrijf de circulaire economie ondersteunen en consumenten de keuze geven om bij te dragen aan een beter milieu.

Luca Sanitair introduceert de Futuro Flush, een waterbesparend toilet van deels gerecycled materiaal. Met de komst van dit toilet wil het bedrijf de circulaire economie ondersteunen en consumenten de keuze geven om bij te dragen aan een beter milieu. Het toilet is te bestellen via aangesloten Luca Sanitair dealers in Nederland en België.

De Futuro Flush is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Luca Sanitair en Ceramica Globo. Een Italiaans sanitair bedrijf dat het milieu centraal stelt in zijn bedrijfsvoering, met als doel de impact van de productiecyclus op het milieu te verminderen. De voornaamste aandachtspunten zijn het reduceren van het elektriciteitsverbruik, het gebruik van natuurlijke bronnen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

'Drinkwater is een waardevol natuurproduct waar we zuinig mee om moeten gaan', aldus Albert de Groot, directeur van Luca Sanitair. 'Daarom heeft Ceramica Globo zowel bij het productieproces als bij het eindproduct van de Futuro Flush waterbesparende maatregelen getroffen'. Voor het productieproces heeft Globo een waterzuiveringsinstallatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om al het industriële water te herbruiken. Hiermee bespaart Globo 10.000 liter water per dag. Het water wordt gezuiverd met natuurlijke algen (fytodepuratie), wat een milieuvriendelijke manier van water zuiveren is die geen impact heeft op het ecosysteem.

De Futuro Flush is deels gemaakt van gerecycled materiaal. Het toilet heeft een geëmailleerde sifon voor een efficiëntere spoeling en langere levensduur. Daarnaast heeft de Futuro Flush een verbruik van 2,6/4 liter per spoeling en is er een ingebakken reduceerring toegepast om het waterverbruik te verminderen.

Het uiterlijk wordt gekenmerkt door een moderne en slanke vormgeving. Het keramische toilet is verkrijgbaar in glans wit, mat wit en mat zwart. De Futuro Flush is randloos en heeft een afneembare softclose toiletzitting, waardoor het toilet gemakkelijk te reinigen is. Het keramiek heeft een Ceraslide en Bataform behandeling gehad voor een diepere kleur en antibacteriële werking.

Luca Sanitair streeft ernaar de Futuro Flush altijd op voorraad te hebben in zijn magazijn in Leiden. Dit maakt het mogelijk om binnen een week aan dealers te leveren via in- of extern transport. Voor consumenten is het toilet exclusief verkrijgbaar bij aangesloten Luca Sanitair dealers in Nederland en België.

Download hier de Futuro Flush flyer.