Profielfoto van Luca Sanitair
Luca Sanitair
Rooseveltstraat 12, 2321 BM Leiden
maandag
09:00 - 17:30
dinsdag
09:00 - 17:30
woensdag
09:00 - 17:30
donderdag
09:00 - 17:30
vrijdag
09:00 - 17:30
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Blog: tips bij het inrichten van de toiletruimte | Luca Sanitair

We brengen er veel tijd door, maar toch wordt de kleinste kamer in huis vaak vergeten als het gaat om de inrichting. Zo pak je de toiletruimte aan!

We brengen er veel tijd door, maar toch wordt de kleinste kamer in huis vaak vergeten als het gaat om de inrichting. Daarom geven we vandaag een aantal tips en inspiratie voor het inrichten van de toiletruimte. Handig als je gaat verbouwen of de toiletruimte wil opknappen!

Waar je op moet letten bij het uitzoeken van een toilet 
Het belangrijkste onderdeel van de toiletruimte is natuurlijk het toilet zelf. De gemiddelde Nederlander zit ongeveer 50 minuten per week op het toilet. Dat is zo’n 43 uur per jaar! Comfort, design en functionaliteit zijn daarom erg belangrijk. Wat voor jou het beste toilet is hangt grotendeels af van je persoonlijke voorkeuren.

Functionaliteit
Zo kan er een keuze gemaakt worden voor een staand toilet of een wandcloset. Een wandcloset heeft meestal de voorkeur, omdat deze mooi in de muur verwerkt kan worden en gemakkelijk schoon te maken is. Hierbij kan ook gekozen worden voor de randloze variant. Geen rand betekent dat je niet schoon hoeft te maken onder de moeilijk hoek van de spoelrand. Je bent dus sneller klaar en het is ook nog eens hygiënisch! Wil je bewust bezig zijn met het milieu? Dan zijn er ook verschillende waterbesparende toiletten beschikbaar.

Design
Ook niet onbelangrijk is het design van het toilet. Toiletten zijn vaak wit van kleur, maar tegenwoordig zijn toiletten er ook in andere kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van het populaire zwarte toilet? We zien deze steeds vaker terugkomen. Wil je een echte eyecatcher? Met dit gouden toilet zit je als een koning op zijn troon. Ook toiletzittingen en toiletaccessoires zijn er in vele vormen en kleuren. Houd je meer van rechte strakke lijnen of ga je liever voor volle ronde vormen? Voor ieder interieur is er een passend exemplaar te vinden.

Handen wassen in de keuken of badkamer?
Een compacte fonteinopstelling is een ‘must’ in de toiletruimte. Natuurlijk kun je na een toiletbezoek in de badkamer of in de keuken je handen wassen, maar als je een aparte toiletruimte hebt, dan is het toch fijner als je daar direct je handen kunt wassen. Aangezien toiletruimtes meestal niet erg groot zijn, is een fontein de beste oplossing. Er kan gekozen worden voor een hoekfontein, wandfontein of een opzetfontein. Om het geheel compleet te maken kan er staande kraan of wandkraan bij geplaatst worden. Deze zijn in verschillende kleuren, modellen en materialen beschikbaar.

Accessoires om het geheel compleet te maken
Badkamer accessoires zorgen voor de final touch en geven meteen sfeer aan je badkamer. Denk hierbij aan een toiletrolhouder, een toiletborstel, een handdoekhouder of een zeephouder. Wist je dat deze tegenwoordig verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en materialen? Hierdoor kun je je accessoires perfect afstemmen op je kranen. Door zachte grote handdoeken, fijne geuren en kaarsen maak je het geheel af en creëer je in een mum van tijd je eigen spa aan huis. 

Ben jij er nog niet helemaal uit hoe je je badkamer wilt inrichten? Bekijk dan eens onze projecten om inspiratie op te doen.

Beeld: Plan2000