Smart Mirror

De Smart Mirror maakt van je badkamer een comfortabele lounge.

Koppel eens een iPhone aan de spiegel. Baden met de favoriete muziek op zorgt voor een bruisende start. Dat weet ook badkamerspecialist Alke, die op Batibouw uitpakt met een multifunctionele wellness-kast: de Smart Mirror. Naast de heldere sound van de radio, smartphone of mp3-speler heeft de kast ook een klok, een temperatuursensor en een milieuvriendelijke sfeer- en taakverlichting aan boord. Aangedampte spiegels? Vergeet het. Automatische spiegelverwarming zorgt te allen tijde voor een helder oppervlak. Voor nog meer comfort is er als optie ook een in de vloer weggewerkte weegschaal.

Op en top Belgisch vakmanschap

Badkamers staan meer dan ooit in het teken van ontspanning. Maar aangepaste meubels zijn een zeldzaamheid, zeggen zaakvoerders Koen en Mieke De Keyzer. "We hebben onze Smart Mirror ontwikkeld samen met het designbureau Pilipili uit Kortrijk. Noem het gerust een wereldprimeur. Nog nooit had een spiegelkast in deze prijsklasse zoveel functies aan boord, terwijl hij ook nog eens voldoet aan de strengste normen op het vlak van elektrische veiligheid in vochtige ruimtes."

Muzikale noot

Met de Smart Mirror heb je vlot toegang tot verschillende geluidsbronnen. Rechts zit er een audio-jack voor radio's, smartphones en mp3-spelers. Achteraan is er een RCA-connector om het centrale hifi-systeem of een bluetooth-module aan te sluiten. "We werken zoveel mogelijk met modules. Zo kun je het systeem makkelijk aanpassen aan nieuwe standaarden. Maar als basis is de Smart Mirror uitgerust met twee hoogwaardige luidsprekers en een oerdegelijke versterker." Ook handig: open de centrale spiegel en je vindt een opbergvak voor een iPod.

Sfeer- en taakverlichting

Een rij witte leds in de luifel zorgt voor licht dat egaal gespreid is en in tegenstelling tot halogeenlampen geen harde slagschaduw werpt. Ideaal dus om make-up aan te brengen. Ook onderaan de spiegel zit energiezuinige ledverlichting. Dit keer als sfeerschepper. Het indirecte licht op de wand resulteert in een zachte gloed, voor extra gezelligheid.

Gebruiksgemak en comfortfuncties

De Smart Mirror zit vol toptechnologie maar is eenvoudig te bedienen. Alle instellingen, van het aanpassen van het volume tot het bijregelen van de lichtsterkte, gebeuren via het multifunctionele display in het middelste spiegelpaneel. Onderaan het paneel zit een bewegingssensor. Is de sensor actief, dan worden zowel de sfeer- als taakverlichting automatisch in- en uitgeschakeld. Ook interessant is de vochtdetectie. Tussen de glaslagen van de spiegels is een microscopisch dunne verwarmingsmat aangebracht. Maar alleen als het spiegeloppervlak dreigt te beslaan, als gevolg van de waterdamp, schakelt de vochtdetectie de verwarming in. Als het echt nodig is dus. Makkelijk en energiezuinig.

Als optie beschikt de Smart Mirror over een in de vloer weggewerkte weegschaal die via databekabeling is verbonden met het multifunctionele display.

Praktische info

De Smart Mirror is er in twee uitvoeringen. Naast de multifunctionele wellness-kast, met drie afzonderlijke dubbelzijdige spiegeldeuren en glazen leggers, is er het multifunctionele spiegelpaneel met één groot spiegeloppervlak. Beide zijn te verkrijgen in 8 basis-en 15 designers collection kleuren.

Alke Badkamerspiegel - Smart Mirror

Meer van Group De Keyzer Bekijk alle