Profielfoto van Glasbestellen.nl
Glasbestellen.nl
Weidehek 66, 4824AS Breda
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 16:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Badkamer trends van 2023: Spiegels met LED verlichting en meer..

Je hebt wat te kiezen bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer. Wij helpen je en zetten de badkamer trends van 2023 voor je op een rijtje..

Tegels in alle vormen en kleuren

Tegels op de wand en op de vloer zijn niet langer neutraal, maar worden gebruikt om een statement mee te maken. Grote tegels zijn al jaren in opkomst. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch bij het schoonmaken van de badkamer. Kleinere tegels met reliëf voor een 3D-effect of met een kleurtje worden in een speciaal patroon gelegd. Ook terrazzo-tegels voor een Zuid-Europese sfeer in je badkamer zijn helemaal in. De laatste jaren zie je vaker dat vloertegels op de wand van de badkamer worden geplaatst, soms om een accentwand te maken.

Spiegels met led verlichting

Een spiegel met LED verlichting maakt een echte statement in je badkamer. Er is op het gebied van badkamerspiegels steeds meer mogelijk. Zo is de spiegel op maat samen te stellen zodat hij perfect past bij je huishouden. Zo kun je kiezen voor verschillende lichtkleuren, je spiegel bedienen met touch-sensoren of hangebaren, Bluetooth speakers laten integreren voor muziek en radio in de badkamer en ook praktische zaken als een spiegelverwarming en stopcontact laten verwerken. In de moderne badkamer van nu is een spiegel meer dan alleen een object waarvoor je je tanden poetst.

Mat zwarte accenten

Waar je vroeger nauwelijks keuze had in de kleur van je kraan, kiezen steeds meer mensen nu voor zwarte kranen in de badkamer. Zwart is een ware eyecatcher geworden en past bij verschillende stijlen. Een industrieel interieur is nog steeds populair. Deze trend wordt ook doorgevoerd in de badkamer waarbij het vaak gecombineerd wordt met andere stijlen. Zwarte kranen passen goed in deze industriële stijl. Door zwart toe te voegen aan een landelijke badkamer oogt het geheel wat stoerder. Het blijft overigens niet bij mat zwarte kranen. Je ziet ook andere zwarte accessoires terug in de badkamer met daarbij zwarte tegels op de vloer van de douche en zwarte handgrepen. Door mat zwarte kranen te combineren met een wit badkamermeubel en een lichte muur vallen ze nog meer op en creëer je meer contrast.

Een groene oase

Steeds meer mensen maken van hun badkamer een urban jungle door planten neer te zetten. Je kan het houden bij één enkel plantje, maar door verschillende grote en kleine planten te plaatsen zorg je voor een tropisch gevoel in je eigen badkamer. Heerlijk douchen of badderen midden tussen het groen. Door planten te combineren met accessoires van rotan en bamboe versterk je dat oerwoudgevoel nog meer. Niet alle planten kunnen tegen de hoge luchtvochtigheid. Kies dus planten die dit juist heerlijk vinden, zoals varens, de aloë vera-plant en vrouwentong, maar ook orchideeën doen het goed in de badkamer.