Foto: Dornbracht_Showers_A_TR_Model_02_tif

Spel van water en licht: Dornbracht presenteert sculpturale belevenisdouche Aquahalo

Met Aquahalo breidt premium kranenfabrikant Dornbracht zijn spatoepassingen uit met een sculpturale belevenisdouche die is vormgegeven naar het voorbeeld van een classicistische kroonluchter.

15 April 2024

In lijn met de ‘Follow Your Bliss’-filosofie biedt het product van ontwerper Michael Neumayr unieke ervaringen: drie effectieve straaltypen, waaronder een in het plafond geïntegreerde licht- en waterspot, zorgen voor zowel meditatieve als revitaliserende geluksmomenten in het dagelijks leven.

Designkunstwerk voor de badkamer

Aquahalo is een watersculptuur die met zijn karakteristieke ringvormige design het centrale vormgevend element wordt in elke badkamer. Bevestigd aan vier punten omringt hij een in het midden in het plafond ingebouwde licht- en waterspot. Voor zijn ontwerp baseerde designer Michael Neumayr zich op de Gustaviaanse stijl, een Zweedse stijl die werd geïnspireerd door de oudheid en het Franse classicisme ten tijde van koning Lodewijk. “Mijn oorspronkelijke inspiratie was een kroonluchter die in de eetkamer van mijn ouders hing,” legt Neumayr uit. Hij vervolgt: “De schittering van de loden kristallen en de manier waarop ze het licht weerkaatsten deden me als kind altijd denken aan sprankelend water. In die zin is Aquahalo een hedendaagse, minimalistische interpretatie van een Gustaviaanse kroonluchter.”

Verkwikkende momenten in het leven van alledag

Het product is verkrijgbaar in vijf afwerkingen: Chroom en Champagne (22kt goud), elk in glanzend en geborsteld, en ook in Zwart mat. Drie verschillende straaltypen garanderen samen met een geïntegreerde verlichting unieke waterervaringen: bij Aqua Circle Rain valt het water als een zachte trechter uit de ring en zorgt zo voor een ontspannend, meditatief effect. Tempest Rain lijkt op een verkwikkende regenbui die uit alle richtingen komt. De zachte druppels vallen schijnbaar zonder druk en zorgen voor helderheid en energie. Diamond Rain daarentegen bundelt water en licht in een kristalheldere straal die zowel weldadig als esthetisch is. Alle drie de straaltypen creëren momenten van ontspanning voor lichaam en geest en bieden een heerlijke onderbreking van de hectiek van alledag.

‘Follow Your Bliss’ als boodschap en belofte

Het leidmotief ‘Follow Your Bliss’-filosofie is boodschap en belofte tegelijk. Gebruikers worden gemotiveerd om hun eigen wensen en behoeften te volgen, en te ontdekken welke elementen in hun omgeving nu echt goed doen. Materialen en texturen, geur, klanken, kleur en licht zijn allemaal belangrijk. Maar vooral ook de manier waarop het water stroomt speelt een rol. Aquahalo is gericht op compleet welbevinden – en levert zo een bijdrage aan een voelbare hogere levenskwaliteit.

Meer informatie vindt u op www.dornbracht.com.

Reacties