Foto: 2016/laufen-wellness-badkamer.jpg

Zomertrend van 2016: LAUFEN brengt ultieme rust en wellness in je eigen badkamer

Voor het optimale wellnessgevoel hoef je anno 2016 niet meer naar een spa of wellnessresort.

Met de laatste trends en ontwikkelingen van de Zwitserse sanitairspecialist LAUFEN ervaar je de ultieme ontspanning gewoon thuis in je eigen badkamer.

Eén van de trends die we zien in 2016 is het combineren van de verjongende energie van water, lucht en onderwaterverlichting voor een ontspannen massage, thuis in je eigen bad. Na een onderwatermassage voel je je dankzij de therapeutische kracht van water en lucht als herboren. LAUFEN gebruikt hiervoor lucht-, water- of draaiende microjets waarvan je de intensiteit en richting zelf kunt instellen. Tip: richt waterstralen niet op het lichaam, maar buig ze licht af om het gewenste massage-effect te bereiken.

Droom weg in stilte

Om onbezorgd te kunnen genieten, is geluid een belangrijke factor. Met alle hectiek van het dagelijks leven is het heerlijk om in alle rust weg te kunnen dromen. De LAUFEN-geluidsisolatiesets voor baden en douchebakken reduceren de geluidsoverdracht naar aangrenzende ruimtes aanzienlijk. Onafhankelijk van de bouwkundige situatie kan het geluidsniveau met 10 of zelfs 16 decibel worden verminderd. Een reductie van 10 decibel betekent al een halvering van het waarneembare geluid. De LAUFEN-geluidsisolatiesets zijn getest conform de geluidsnormen SIA 181 en DIN 4109, en gecertificeerd door Fraunhofer.

Combineer wellness met ontspannen muziek

Met een waterdichte, drijvende afstandsbediening voegt LAUFEN extra comfort toe voor een optimale wellnesservaring. Achter het hoogwaardige design gaat een ultramoderne technologie schuil die naast het whirlsysteem ook een mp3-speler, radio en een in het bad geïntegreerde versterker aanstuurt. Via de knoppen en het scherm krijg je eenvoudig toegang tot alle functies. Zo kunnen voorgeprogrammeerde ontspanningsprogramma’s worden geactiveerd of op maat worden gemaakt die de wellnessfuncties combineren met muziek. Recent introduceerde LAUFEN een nieuwe functie; nevel wordt over het wateroppervlak verspreid via een verchroomde, met led verlichte, opening. Zo waan je je thuis even in een compleet andere wereld.

Eric Meijer, managing director: “Sinds 1892 zijn we continu bezig met het vernieuwen van design en de kwaliteit van onze producten. We zijn er dan ook trots op om ook in de wellness-trend voorloper te zijn met innovatieve producten en functionaliteiten. Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met vooraanstaande partijen zoals bij onze Kartell by LAUFEN-designlijn kunnen we onze collecties blijven voortzetten.”

Beïnvloed je biologische klok met licht

Gekleurde verlichting maakt de wellnesservaring compleet. Licht heeft onder andere invloed op je biologische klok, die ervoor zorgt dat lichaamsfuncties zoals je hartslag, gemoedstoestand en slaap-waakritme goed functioneren. Met lichttherapie beïnvloed je je biologische klok op een positieve manier. Zo helpt blauw licht bij slapeloosheid en rood licht bij spierklachten. LAUFEN biedt twee verschillende soorten verlichting: onderwater-ledlampen die het water verlichten, of een ledstrip in de overloop (in baden van Kartell by LAUFEN) voor een rustgevende sfeer. Standaard verandert de ledverlichting continu van kleur, maar via het sensorsysteem of met de afstandsbediening kan ook één kleur worden uitgekozen.

Kleur speelt ook in het badkamerinterieur een grote rol. Waar in het verleden neutrale grijs- en wittinten de basis vormden, zien we in de trends van 2016 veel kleur terugkomen. Net als bij verlichting zorgt ook kleur in het interieur voor een positief effect op je lichamelijke gesteldheid. LAUFEN liet deze trend al eerder zien tijdens de Salone del Mobile in Milaan dit jaar. Zo creëerden designers Ludovica en Roberto Palomba speciaal voor LAUFEN een inside the box monobrand store geïnspireerd op invloeden uit het Verre Oosten. Een kleurrijke muur van rood zijde, handbeschilderd met een gouden bloemenmotief, zette de toon tijdens deze prestigieuze beurs.

Publicatiedatum: 30 mei 2016

Reacties