Foto: press_2013//Damixa-kraan-badkamer.jpg

Water in harmonie met het milieu

Damixa heeft een kranenserie in een elegant Deens ontwerp. Alleen in de douche kan een gemiddelde familie ongeveer al 22.000 liter water besparen in een jaar, omdat de Clover kan worden aangepast om de waterstroom te verminderen.

Damixa heeft een kranenserie in een elegant Deens ontwerp. Alleen in de douche kan een gemiddelde familie ongeveer al 22.000 liter water besparen in een jaar, omdat de Clover kan worden aangepast om de waterstroom te verminderen.

Het water is een schaars middel. De globale bevolking is verdrievoudigd in deze eeuw, terwijl de waterconsumptie zeven keer is gestegen. Nu, stelt het Deense bedrijf Damixa trots de nieuwe elegante kranenserie Clover voor, die aandacht schenkt aan het milieu en aan de prijs voor water.

Waterconsuptie verminderen

'Op veel plaatsen in het huis, zoals de badkamer, kon u waterconsumptie gemakkelijk verminderen met 25 of 30 procent en nog steeds dezelfde positieve ervaring tijdens het douchen, of het wassen van uw handen bereiken. Met het ontwerp van de Clover kunt u de waterstroom van elke individuele kraan aanpassen,' verklaart Signe Værbak, de productmanager van Damixa.

Een standaarddouchekraan geeft een doorstroom van ong. 12 liter per minuut. Voor een vijf-minuten douche, beantwoordt dat aan 60 liter water voor één persoon. Het verminderen van de waterstroom in de douche met 25 procent veroorzaakt een besparing van bijna 5.500 liter water per persoon per jaar (met één douche per dag). Voor een familie van vier, beantwoordt dat aan 22.000 liter water een jaar.*

Elegante uitstraling

De Clover voldoet aan alles wat geassocieerd wordt met mooi Deens ontwerp: elegante uitstraling, gebruiksvriendelijk, gemakkelijk schoon te maken en milieuvriendelijk tegelijkertijd. De Clover is een complete reeks die bestaat uit kranen voor de keuken, het toilet, het bidet, de douche en het bad.

Snelle en gemakkelijk te onderhouden

'Voor Damixa is het belangrijk om mooie kranen te ontwerpen, maar ook oog voor de functionele en praktische aspecten te hebben. Bijvoorbeeld, kan de Clover eenvoudig worden ontkalkt door met een vinger over de perlator te wrijven,' zegt Signe Værbak.

Als norm, komen de kranen van de Clover voor de keuken, de wasbak en het bidet met het eigen X-change systeem van Damixa. De X-change kit maakt het uiterst gemakkelijk om kranen in de toekomst te vervangen. Zodra de X-change kit wordt geïnstalleerd, kan een Damixakraan in minder dan 20 seconden worden vervangen. Dit alleen door een imbussleutel te gebruiken.

Bij Damixa

'Bij Damixa, wegen wij goed ontwerp, functionaliteit en uitstekende kwaliteit evenredig tegen elkaar af, hiermee geven we mensen over de hele wereld vele jaren positieve ervaringen,' besluit Signe Værbak.

* De cijfers zijn gebaseerd op proeven in Denemarken

Meer informatie: www.damixa.com.

Publicatiedatum: 14 juli 2009

Reacties