Foto: Silhouet by Damixa

Silhouet: Slank, Scandinavisch en uitnodigend

Het Deense Damixa komt met Silhouet, een nieuwe fraaie serie kranen en douchesystemen voor de moderne woning

De serie is ontworpen door het Deense designduo Halskov & Dalsgaard, dat met Silhouet voortbouwt op de traditie van Damixa, dat wil zeggen kranen met een Deens design en een kwaliteit van wereldklasse.

Deens design en Deense kwaliteit vormen het middelpunt van de nieuwe designserie Silhouet van Damixa. De slankheid en eenvoud geven de hele serie een hele duidelijke Scandinavische designuitstraling. Maar het stempel dat met Silhouet gezet wordt, strekt zich uit tot ver buiten Scandinavië.

Want terwijl de eenvoudige en uitnodigende lijnen voor Silhouet zijn uitgetekend door het Deense Halskov & Dalsgaard Design, bekend om zijn exclusieve Scandinavische design, staat Damixa wereldwijd bekend om zijn design en kwaliteit van topniveau. En de kranen zijn ontwikkeld binnen de kaders van de algehele aanpak van Damixa; minder energie en meer zorg voor het milieu.

Unieke functies

De Silhouet-serie van Damixa  bestaat uit kranen voor keukens en wastafels en douchesystemen met thermostaatkraan, handdouche en een elegante “zwevende” hoofddouche. Voor wastafels is Silhouet verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes. Hierdoor is de elegante kraan ook geschikt voor een hoge opbouwkom die op de wastafel gemonteerd is.

Ook van binnen zijn de producten doordacht tot in de kleinste details. Silhouet by Damixa biedt diverse slimme en unieke Damixa-functies voor meer comfort en minder water en energie: koude start, temperatuurbegrenzing, Rub Clean en Eco Save.

Als design echt meetelt

"In Silhouet zie je alles terug waar Damixa voor staat: Scandinavisch design met eenvoudige lijnen, producten van absolute topkwaliteit waarbij sterk de nadruk ligt op een lager water- en energieverbruik”, aldus Marcel van ’t Ent, Managing Director Damixa Benelux.

Hij is erg blij met het resultaat van de samenwerking met Halskov & Dalsgaard Design en legt er onder andere de nadruk op dat het designbedrijf en Damixa de Scandinavische wortels met elkaar delen:

"Beide bedrijven werken vanuit de Deense en Scandinavische designtraditie. We vinden allebei dat design en functie op elkaar moeten aansluiten en zinvol moeten zijn voor de gebruikers. Die waarden komen helemaal samen in Silhouet", aldus Marcel van ’t Ent.


Bekroonde designers

De personen achter Halskov & Dalsgaard Design zijn Christina Halskov en Hanne Dalsgaard, die sinds 1990 een uitgebreide serie producten hebben ontworpen voor Stelton, Holmegaard, IKEA en Sticks'n'Sushi. Het duo heeft, net als Damixa, diverse prijzen in de wacht gesleept voor productdesign.

Doel achter Silhouet was het creëren van een serie kranen waarvan het design en de kwaliteit vele jaren meekunnen, vertelt Christina Halskov:

"De kraan is in de moderne woning zowel een functioneel gebruiksvoorwerp als een designelement. Met Silhouet willen wij een moderne, eenvoudige en uitnodigende serie kranen bieden waar mensen dagelijks plezier van hebben", legt ze uit.

Reacties