Foto: sphinx-300-basic-badkamer

Optimaal milieuvriendelijke aanvulling op projectsanitair Sphinx 300

Revolutionair slimme mengkraan van Sphinx. Met de Sphinx 300 kranen heeft Sphinx een bijzondere milieuvriendelijke aanvulling op het succesvolle projectsanitair Sphinx 300.

Revolutionair slimme mengkraan van Sphinx. Met de Sphinx 300 kranen heeft Sphinx een bijzondere milieuvriendelijke aanvulling op het succesvolle projectsanitair Sphinx 300. www.filippo.nl

De kranen hebben niet alleen het kwaliteitslabel KIWA, maar ook het nieuwe milieulabel e-TAP. De slimme energie- en waterbesparende technologie is net zo verrassend als doeltreffend. Daarnaast zijn zowel de productie als de recycling na afloop van de lange levensduur optimaal voor het milieu. Sphinx 300 kranen onderstrepen dan ook in alle opzichten het belang van zuiver water.

Energiebesparend

Sphinx 300 kranen kenmerken zich door de toepassing van geavanceerde technologieën, met zeer eenvoudig gebruiksgemak als resultaat. Dat uit zich bijvoorbeeld in de water- en energiebesparende hendel. Deze heeft voor de hoeveelheid water én voor de temperatuur ervan twee ideale ‘tussenposities’ waarin hij automatisch blijft staan. In de waterbesparende stand levert de mengkraan voldoende water om bijvoorbeeld de handen te wassen. De hendel kan verder omhoog worden gezet voor een maximale straal, en zakt na loslaten weer terug in de ‘besparende’ positie.
Een comfortabele watertemperatuur van 43 ?C wordt bereikt door de hendel in de eerste stand zijwaarts te zetten. Pas wanneer de hendel nog verder naar links wordt gedraaid, gaat de temperatuur naar het maximale niveau. Door deze functie kan het energieverbruik met 50% worden verlaagd.

e-TAP

Behalve de eerdergenoemde besparende eigenschappen, zit er nog een extra milieucomponent aan de Sphinx 300 kranen. De mengkranen worden namelijk geproduceerd volgens zeer strenge milieueisen, onder meer op het gebied van materialen, grondstoffen, productiemethoden en recycling. Zelfs na de (zeer lange) levensduur zijn alle materialen te hergebruiken zonder negatieve gevolgen voor het milieu. Vanwege deze eigenschappen en de water- en energiebesparende functies zijn de Sphinx 300 kranen dan ook voorzien van het veeleisende e-TAP-milieulabel.

Hoge kwaliteit

Sluiten met een ‘slag’ in de waterleiding is bij de Sphinx 300 kranen niet meer mogelijk dankzij ‘soft-closing’. Daarmee wordt het risico op lekkage vrijwel volledig weggenomen. Daarnaast maken de kranen gebruik van Soft Pex: een nieuw soort flexibele aansluitingsslangen die zijn gemaakt van corrosiebestendig en milieuvriendelijk materiaal. Daarnaast hebben de kranen het KIWA-label: ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden geleverd met de beste service.

Projectsanitair

De serie Sphinx 300 heeft in de afgelopen jaren zijn waarde uitgebreid bewezen als een treffende combinatie van modern design en optimale functionaliteit. Deze algemene standaard in projectsanitair is een compleet concept en bestaat dan ook uit volledig op elkaar afgestemde badkamerelementen: meubels, accessoires, keramiek, bad- en douche-elementen. Het hoeft geen betoog dat de nieuwe kranen qua vormgeving naadloos hierbij aansluiten.

Publicatiedatum: 20 april 2009

Reacties