Foto: sphinx-kraan-cubic

Kubistische kranen

De uitstraling van een badkamer wordt meestal sterk bepaald door de vormen van het bad en de wastafel. De nieuwe chromen kranenserie Sphinx K40 Cubic trekt de aandacht echter zeker zo makkelijk naar de kranen.

Zoals de naam al aangeeft, hebben deze kranen een kubistische vormgeving, en dat mag gerust uniek worden genoemd. In combinatie met het lijnenspel van het keramiek van de Sphinx 420-serie vormt de badkamer een echte eenheid.

Elf kranen

De rechthoekige contouren van Sphinx K40 Cubic zijn in elke kraan consequent doorgevoerd. Van wastafel- en bidetmengkraan tot (thermostaat)kraan voor bad en douche.
De Sphinx K40 Cubic kranenserie bestaat uit maar liefst elf verschillende kranen. Zo zijn er voor de wastafel vier eengreeps mengkranen: één wandmodel en drie staande versies in de modellen groot, klein en hoog. De staande modellen komen overeen met de vormen van de fonteinkraan en de bidetmengkraan. Het wandmodel heeft als enige een wat afwijkende vorm; de greep zit namelijk niet op de kraan, maar ernaast. Bovendien is de uitloop hiervan lichtgebogen in plaats van rechthoekig. Dat zorgt voor een onverwacht speels element in de badkamer.
Speciaal voor het bad heeft Sphinx zowel een eengreeps mengkraan als een thermostatische kraan. Ten slotte zijn er voor de douche ook een eengreeps mengkraan en twee thermostatische kranen, waarvan een model in een compleet pakket met hoofd- en handdouche.

Sphinx 420

In combinatie met de al net zo kubistisch ogende witte keramiekserie Sphinx 420 zorgen de K40 Cubic-kranen voor een strak lijnenspel in de badkamer. De uitstraling is zowel robuust als rustgevend. Het bijbehorende meubelgamma trekt deze lijnen letterlijk door en geeft de badkamer een harmonieus totaalbeeld.

Meer informatie: www.sphinx.nl.

Publicatiedatum: 31 mei 2010

Reacties
Anderen bekeken ook