Foto: JEE-O flowseries badkamer

JEE-O breidt geprezen flow series uit

JEE-O heeft haar flow series, ontworpen door de Italiaanse topontwerper Brian Sironi, uitgebreid met een stijlvolle wanddouche en een -kraan.

Met deze toevoegingen is de collectie compleet. De uitgebreide flow series is dit jaar te bewonderen bij de stand van Itlas op de Salone del Mobile in Milaan.

Het is niet de eerste keer dat JEE-O nieuwe badkamer elementen aan de collectie van Sironi toevoegt. Vorig jaar nam het Amsterdamse designers duo Grand & Johnson al de uitdaging aan om een bad en waskommen te ontwerpen voor de serie.

Vorm van water

Uitgangspunt voor Sironi’s inmiddels iconische en alom geprezen ontwerp voor de flow series is de vorm die water aanneemt van het object waarin het zich bevindt. Tot het water uit de kraan stroomt en vrij is om elke vorm aan te nemen, heeft het de vorm van de leidingen waar het doorheen stroomt. Leidingen die normaal gesproken niet zichtbaar zijn, omdat ze verstopt zitten achter de muren en onder vloeren.

Vrouwelijke kraan

Met de kranen uit de flow series worden de leidingen zichtbaar en lopen ze door tot in de badkamer. Het was de wens van ontwerper Sironi om een vrouwelijke kraan te ontwerpen, waardoor de tuit moest verdwijnen. Het resultaat is een kraan met een vloeiende, zachte lijn en ronde vormen waar het water op een verrassende manier uitkomt.

Meer van JEE-O
Reacties